Inför bandy-finalen 2020

Lördagens Bandy-final är ett av få matcher som kommer att spelas i coronavirusets spår, dock utan publik. Möts gör de två suveränerna från grundserien Edsbyn och Villa Lidköping. Kikar vi på oddsen hos Unibet så är Edsbyn favoriter.

Här hittar du de senaste oddsen hos Unibet

Hos spelbolagen så är tabellettan Edsbyn favoriten att vinna årets Bandy-final på Studenternas. Edsbyn har gått rent under slutspelet och slagit ut både Vetlanda och den evige rivalen Sandviken. Edsbyn har revansch att utkräva efter semifinal-förlusten mot Villa förra året, efter två raka SM-guld dessförinnan.

Villa Lidköping gick hela vägen i fjol och tog ett historiskt första SM-guld. Villa visade att SM-guldet inte var en tillfällighet med en andra plats i årets tabell och genom att återigen vara framme i en SM-final. I slutspelet så har de likt Edsbyn gjort rent hus, bortsett från en förlust i semin mot Bollnäs.

Ser vi till inbördes möten denna säsongen så har Edbyn och Villa Lidsköping en seger vardera, en bortaseger vardera.

Edsbyn är oddsfavoriter

Förutsättningarna är talande för en jämn och spännande final på lördag. Att Edsbyn vinner finalen och SM-guldet ger just nu oddset 1,58 gånger pengarna hos spelbolaget Unibet. Ett bet på att Villa försvarar SM-titeln ger oddset 2,16. Odds som innebär att Edbyns chanser att vinna SM-guldet är cirka 63%.

1-X-2 oddsen är också till Edsbyns favör hos Unibet. Ett bet ger då lite högre 1,87 och på Villa 2,55 gånger pengarna. Att det skulle bli oavgjort inom full tid ger hela 6,10 gånger pengarna.

Att det blir en målrik final kan vi också vänta oss. De två mötena mellan lagen denna säsong resulterade i 7 respektive 8 mål. Och över 6,5 mål spelas just nu till opddset 1,24 hos Unibet och över 7,5 mål ger 1,49. Ett mer intressant spel är under 8,5 mål som ger just nu oddset 1,80.

Här hittar du de senaste oddsen hos Unibet

Då spelas Bandy-finalen 2020

Matchstart på lördag är 15:15. Finalen kommer att sändas i SVT1 och på SVT Play.