Inför dagens möten i den Allsvenska toppstriden

Med endast två omgångar kvar av Allsvenskan har vi Malmö FF och Elfsborg i delad ledning i toppen av tabellen, med samma målskillnad dessutom. Malmö FF har dock flest gjorda mål vilket innebär att de leder tabellen. Vi ger dig de senaste oddsen inför dagens möten i den näst sista omgången.

Förutsättningarna inför avslutningen av Allsvenskan

Spelschema, tabell och alla resultaten för Allsvenskan

Tar Elfsborg chansen mot Mjällby trots konstgräs?

Elfsborg kommer att spela borta mot Mjällby i kväll. Även om det är en match som Elfsborg borde vinna så kommer det att bli tufft för boråslaget. På Mjällbys hemmaplan, Strandvallen, är underlaget naturgräs vilket är Elfsborgs akilleshäl. Faktum är att Elfsborg endast har en vinst denna säsong på just naturgräs.

I och med den jämna toppstriden så krävs det sannolikt en vinst idag för Elfsborg, annars finns risken att de tappar greppet om SM-guldet. Senast lagen möttes, på Borås Arena, slutade mötet 0-0 så detta kan bli en riktig rysare för ett guldjagande Elfsborg.

Men föga förvånande är det ändå Elfsborg som är den stora favoriten i mötet till oddset 1,82 gånger pengarna hos NordicBet. Och ett spel på hemmalaget skulle ge 4,15 gånger pengarna hos spelbolaget.

Malmö FF stor favorit mot Örebro

Uträknade Örebro, som kommer att få spela i Superettan nästa år, har inte mycket att spela för i den nästa sista matchen för säsongen i Allsvenskan, mer än för sin heder det vill säga. Det har dock fortfarande möjlighet att påverka toppstriden men på bortaplan mot Malmö väntas laget ha en tung afton till mötes. Malmö FF har ett imponerande hemmafacit och det skulle mycket till om de faller ihop mot krislaget Örebro.

Tittar man på oddsen så ger Nordicbet låga 1,18 gånger pengarna vid en hemmaseger till skånelaget och höga 13,00 om Örebro skulle ta sig samman och se till att Malmös gulddrömmar får sig en törn.

Kommer BK Häcken eller AIK att utmana de två topplagen?

Även om det mesta handlar om Malmö FF och Elfsborg i toppen av tabellen så kan både AIK och Häcken komma i kapp, om de båda topplagen klappar igen. Häcken ligger främst till av dessa två lagen med 53 poäng framför AIKs 51 poäng. När det möts i kväll betyder en förlust för AIK att guldchansen är borta. Samma utfall skulle det i princip vara för Häcken också eftersom de ligger två poäng bakom Malmö FF och Elfsborg i toppen.

Även om AIK har en teoretisk chans att ta hem SM-guldet, så ser det väldigt mörkt ut i realiteten. Med fyra poäng bakom måste både Malmö FF och Elfsborg förlor dagens matcher samtidigt som AIK vinner dagens bortamöte mot Häcken. Ett scenario som verkar föga troligt.

Häcken måste också förlita sig på att Elfsborg och Malmö tappar poäng i de två sista omgångarna för att ta sig förbi, samtidigt som man även vinner sina möten. Dock har man ett bättre utgångsläge än AIK.

I kvällens möte mot just AIK är Häcken också favorittippade, på hemmaplan, och spelbolaget NordicBet ger 2,05 gånger pengarna om Häcken går vinnande ur detta viktiga möte.