Champions League: Inför FC Köpenhamn – Chelsea

FC Köpenhamn tar emot den engelska storklubben Chelsea på Parken i kväll. Köpenhamn har varit lite av en överraskning i denna omgång av Champions League. Hemma på parken är de väldigt svåra att slå så det kommer att bli en kämparmatch för det danska laget.

I gruppspelet Köpenhamn de slåss med FC Barcelona om gruppsegern, och det är inte många som klarar av en sådan bedrift. Köpenhamn fick nöja sig med en andraplats i gruppspelet. De lyckades att spela lika, hemma i Parken, mot Barcelona, och det hade väl kunnat slutat med seger för Köpenhamn. Hemma är Köpenhamn ytterst svåra att slå, 2006 lyckades Köpenhamn att slå Manchester United med 1-0. Köpenhamn kan mycket väl skrälla hemma mot Chelsea.

Chelsea har inte gått bra den senaste tiden och till och med sin egen tränare har sågat alla i laget, utom tre spelare. Man kan tänka sig att stämningen inte är på topp i Chelseas omklädningsrum. Men Chelsea är ett lag som alltid är att räkna med i Champions League sammanhang. Mot Köpenhamn har de så här på förhand en stor chans att gå vidare. Men på bortaplan kan Köpenhamn mycket väl överraska det engelska storlaget.

Matchen spelas ikväll 22/2 klockan 20:45 och du kan se den i Viasat Sport och Viasat HD.

Se FC Köpenhamn – Chelsea live

Skador

Chelsea har Alex och Yossi Benayoun på skadelistan, men Yuri Zhirkov är nu tillbaka efter en tids skada. Sen har de storstjärnan och nyvärvet Fernando Torres som får spela. Men det det andra nyförvärvet David Luiz får inte vara med i truppen.

Gula kort

Köpenhamn: Zdenek Pospech, Dame N’Doye
Chelsea: John Obi Mikel

FC Köpenhamns senaste fem matcher
FC Köpenhamn – Panathinaikos 3 – 1
FC Köpenhamn – Esbjerg 3 – 1
Randers – FC Köpenhamn 0 – 3
Rubin Kazan – FC Köpenhamn 1 – 0
FC Köpenhamn – FC Nordsjaelland 2 – 1

Chelseas senaste fem matcher
Fulham – Chelsea 0 – 0
Chelsea – Liverpool 0 – 1
Sunderland – Chelsea 2 – 4
Bolton – Chelsea 0 – 4
Chelsea – Blackburn 2 – 0

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 22 februari, 2011