Inför PSG – Porto

PSG har chans att gå om Porto kvällens Champions League-gruppspel och därmed bli gruppetta i grupp a. Tittar men på oddsen från spelbolagen är de klar favorit i mötet på hemmaplan.

Matchstart: 20:45
TV: Tv6

Tisdagens matcher i Champions League handlar mest om vilka lag som kommer att hamna på första respektive andra match i sin grupp. Vilket i och för sig är viktigt inför det stundande slutspelet och åttondelsfinalerna.

Ett av intressantaste mötena i kvällens Champions League kommer att spelas mellan PSG och Porto. PSG har en del att bevisa och vinst i gruppfinalen mot Porto skulle både stärka laget och Carlo Ancelotti position som tränare. En vinst i kväll skulle betyda mycket och att man är med och utmanar även i Champions League.

I Champions League så har PSG inte stött på någon större motgång, annat än i förlusten mot Porto borta. Upprinnelsen till den ?kris? som nu råder inom klubben är att man åkte ut i ligacupen mot St Etienne samtidigt som man tappat viktiga poäng i Ligue 1. Spiken i kistan var förlusten mot Nice senast, med hela 3-1, trots att man tog ledningen i den matchen relativt tidigt. Nu ligger man på en 4:e plats i ligan fem poäng bakom Lyon i toppen. Därmed så har man underpresterat sett till truppen och den ambitionsnivå som klubben har i ligan denna säsong.

När PSG förlorade mot Porto senast var det på bortaplan och på hemmaplan så är det en helt annan match för PSG. Men den rådande krisen sätter stor press på laget att presentera i kväll, den stora frågan är om de pallar för trycket och kan spela som ett lag.

PSG klar favorit

Spelbolagen tror i alla fall på hemmaseger till PSG i kväll trots allt och spelbolaget bet-at-home ger 2,10 gånger pengarna vid en hemmaseger för PSG samt höga 3,60 om Porto skulle vinna. Skulle Zlatan göra mål såg ger spelbolaget 1,65 gånger pengarna.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 4 december, 2012