Oddsen inför Stanley Cup-finalen

I natt är det dags för Stanley Cup-finalen att dra igång. Möts gör Tampa Bay Lightning och Chicago Blackhawks och kikar vi på oddsen så är det Tampa som är favorit i nattens första möte på hemmais men Chicago är favorit att ta hem hela Stanley Cup-bucklan.

Tampa Bay Lightning – Chicago Blackhawks

Matchstart: 02:00
TV: Viasat Hockey
Livestream: Viaplay
Odds (1-X-2): 2,25 – 3,75 – 2,70
Att vinna Stanley Cup (1-2): 2,15 – 1,74

Odds från betway

I natt drar finalserien igång i Stanley Cup-finalen mellan Tampa Bay Lightning och Chicago Blackhawks. Det kommer att bli en otrolig intressant uppgörelse mellan två lag som spela

Rutinerat Chicago med två titlar på sin meritlista

Grundstommen i Chicago var med redan när laget vann Stanley Cup-titeln 2010 och sedan 2013. Hela sju spelare kan vid seger mot Tampa ta sin tredje titel och hela detta Chicago osar av rutin, något som man givetvis tar med sig som en stor fördel i matchserien mot Tampa.

Tampa har endast en titel sedan klubben grundades 1992

Tampa har endast tagit en Stanley Cup-titel, sedan klubben grundades 1992, säsongen 2013/14 och det är också enda gången som man vunnit Conference-finalen och tagit sig hela vägen till en Stanley Cup-final. Endast en spelare i detta Tampa har en Stanley Cup-titeln på sin meritlista, Valtteri Filppula med Detroit Red Wings från säsongen 2007/08.

Ungt Tampa som saknar Chicagos rutin

Tampa saknar Chicagos rutin och har ett ungt lag som i stort sett varit beroende av ”Triplets”-kedjan med Ondrej Pala, Tyler Johnson och Nikita Kucherov som tillsammans med Steven Stamkos, Tampas-lagkapten, gjort merparten av lagets mål under slutspelet. Ben Bishop i Tampa-målet har också varit en stark bidragande orsak till att man tagit sig hela vägen till finalen, som har hållit nollen tre gånger under slutspelet bland annat i den avgörande ?Game 7?-matchen mot Rangers.

Både Tampa och Chicago spelar ett fartfyllt spel med mycket puckinnehav och det bådar gott för en underhållande matchserie.

Tampa favorit i nattens första möte men Chicago favorit till titeln

Kikar vi på oddsen så håller också betway Chicago som given favorit att ta hem Stanley Cup-bucklan till relativt låga 1,74 gånger pengarna mot ett spel på att Tampa tar sin andra titel till oddset 2,15.

Tampa inleder matchserien på hemmais och är favorit i nattens första möte men till knappa 2,25 gånger pengarna.