Inför Super Bowl 2011

Den 6:e februari då smäller det. Då ska Green Bay Packers och Pittsburgh Steelers drabbas samman i årets Super Bowl. Intresset är enormt och det sägs bli den mest sedda någonsin. Att den kommande Super Bowl-finalen kommer att slå amerikanskt tv-tittar rekord, som idag ligger på 106,5 miljoner tittare.

Inför säsongen var det höga förväntningar på Packers. Men skadorna kom redan i första matchen och det slutade inte där. I och med skadorna så fick Packers en tuff säsong att ta sig igenom. Den kantades av snöpliga förluster och udda vinster. Med två matcher kvar av säsongen var det piskade att vinna för att ta sig till slutspel. Det lyckades ta sig samman och gick slutligen hela vägen och nu står de i Super Bowl-finalen.

Steelers som hade en tung säsong 2010, var i gungning inför säsongstarten och det var inte många som trodde på dem. Många nyförvärv samt att de förlorat några bra spelare. Saken blev inte bättre direkt när deras quarterback Ben Roethlisberger blev avstäng i de först fyra matcherna. Steelers vann trots det, nästan sensationellt, de tre inledande matcherna på säsongen. Sen trummade det på, de fick tillbaka Ben och nu kan de se fram emot klubbens åttonde Super Bowl. De delar därmed rekordet för antalet Super Bowl-finaler med Dallas Cowboys.

I frågan om hur matchen kommer att sluta så finns det inga klara svar. Ska Steelers starka försvar ta klubben till sin sjunde Super Bowl-vinst eller kommer de knappa favoriterna Packers ta hem slaget.