Ishockey-VM: Finland mot Ryssland

I semifinalen mellan Finland och Ryssland är Ryssland favoriter, trots att Finland vann över Ryssland i gruppspelet, dock efter straffar. Men I och med vinsten mot Kanada ser ser det ut som att Ryssland har fått upp farten och borde vinna mot Finland, om man tittar på laguppställningarna. Så Teoretiskt sett borde Ryssland vinna. Spelbolagen ger Ryssland ett övertag, kolla in de bästa oddsen just nu.

Rysslands väg mot semifinalen har kantats av mediokra insatser och undermåliga resultat. Trots detta så tog de sig igenom gruppspelet och slutade på sista plats i sin grupp inför kvartsfinalen. I kvartsfinalen var det Kanada som stod för motståndet, en mardröm kan man tänka. Men Ryssland gjorde precis samma sak som i fjol, slog ut kanadensarna.

Ryssland är inte direkt kända för att ha ett sammansvetsat lag, utan de får ofta förlita sig på individuella prestationer. Matchen mot Kanada var fartfylld och som många gånger tidigare så var det de individuella prestationerna som tog Ryssland vidare till semifinalen mot Finland.

Finland har spelat ett stabilt spelt och har impornera stundtals. I gruppspelet blev det en vinst efter straffar så det har bevisat att de kan stå emot den rysk offensiven. Finland har även VMs målkung Jarkko Immonen med sju fullträffar. Så det är en spännande match att vänta.

Ryssland är dock klara favoriter, efter vinsten mot Kanada, till 1,88 hos :nordicbet:. Finland ges inte stora chanser av spelbolagen och bästa oddset för en vinst hittar du hos :bwin: till 3,65 gånger pengarna.

Se Finland mot Ryssland live

20:15 Finland mot Ryssland

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 13 maj, 2011