Ishockey-VM: Kanada är favoriter mot Ryssland

Den stora matchen i dagen Ishockey-VM är kvartsfinalen mellan Kanada och Ryssland. Det kommer att bli en riktig stjärnsmäll och Kanada vill ta revansch efter förlusten i fjol. Den andra kvartsfinalen kommer att bli en nordisk drabbning mellan Finland och Norge, där Finland är stora favoriter. Vi ger dig de bästa oddsen just nu.

Finland mot Norge

Norge har lite överraskande nått ända till kvartsfinalen i Ischoeky-VM 2011 och kommer att möta den nordiska grannen Finland. Finland har tillhört toppskiktet i VM-sammanhang, men har inte nått hela vägen sedan 1995. Föga förvånande är Finland också favoriter att vinna dagens drabbning till 1.30 (:unibet:) jämfört med oddset 9.50 (:betfair:) för en vinst till Norge.

Finland tog sitt enda VM-guld 1995 och har suktat efter guldet sen dess. Det har varit nära några gånger under 2000-talet men de har fallit på mållinjen. Finland har haft lite svårt att mönstra ett konkurrenskraftigt lag till VM men har dock dominerat Euro Hockey Tour de senaste åren. Men om inte Finländarna är på tårna så kan de drabbas av samma genomklappning som Tre Kronor gjorde mot Norge. Så visst finns det en chans för Norge, även om Finland kommer att ge allt.

Se Finland mot Norge live

Kanada mot Ryssland

Ryssland har verkligen inte haft någon bra turnering, trots sina NHL- och KHL-stjärnor. Nu sätts de verkligen på prov då de möter Kanada. Men Kanada har inte direkt ett stjärnspäckat lag, utan mest unga lovande spelare som John Tavares och Jordan Eberle. Spelbolagen tror dock på en vinst för Kanada till 2.05 (:unibet:), Ryssland anses dock har goda chanser och bästa oddset hittar du hos :betsafe: till 3.05 gånger pengarna.

Vänta dig fartfylls match där lagen kommer att byta chanser per tionde minut. Ryssland är inte direkt kända för sitt försvarsspel och det gäller att de verkligen får till det i offensiven. Således så får Kanada se upp med den Ryska anstormningen. Dock har Ryssarna en tendens att hänga med huvudet om det inte går deras väg: Kanadensarna är riktiga vinnarskallar och kommer aldrig att vika ned sig mot Ryssland. Så Kanada har en litet psykologiskt övertag.

Se Kanada mot Ryssland live