Ishockey-VM: Sverige – Danmark

Sverige inledde Ishockey-VM med att besegra Lettland, efter mycket om och men. I kväll är det Danmark som står på tur och nu gäller det för Tre Kronor att höja sitt spel några snäpp.

Matchstart: 19:15
TV: TV4
Livestream: C More Play

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):1,28 – 6,70 – 7,00
Att vinna (1-2):1,17 – 4,95
Över/under 5,5 mål:1,93 – 1,84

Odds från bethard >

Tre Kronors inledningsmatch mot Lettland lämnade mycket att önska. Sverige dominerade matchen men hade svårt att få till avsluten, mot en lettisk målvakt som storspelade. Lettland kunde till slut kvittera och matchen avgjordes senare på övertid, något som Sverige inte var direkt nöjda med även om man vann matchen. Danmark gjorde å sin tur en mycket stabil insats mot Norge när man vann med klara 3-0 och i den matchen så var Danmarks målvakt en avgörande faktor.

Mot Danmark gäller det för Sverige att visa bättre skärpa i avsluten och inte göra Danmarks målvakt till den jätte han var mot Norge. Sveriges behöver också slipa på power play som inte var de bästa mot Lettland.

Kikar vi på oddsen är Sverige given favorit mot Danmark, som sig bör, men med tanke på hur matchen mot Lettland utvecklade sig så är oddset på ett oavgjort eller kanske till och med seger till Danmark intressanta. Danmark har överraskat förr så detta är inte någon match som Sverige bara kan spela av.