Ishockey-VM: Sverige – Tyskland

I kväll ska Tre Kronor revanschera sig i Ishockey-VM när Tyskland står på tur. Kikar vi på oddsen är Sverige given favorit.

Matchstart: 20:45
TV: TV4
Odds (1-X-2): 1,11 – 9,31 – 13,27

Odds från Redbet

Efter onsdagens svidande förlust mot Kanada är det Tyskland som står för motståndet på torsdagskvällen i Ishockey-VM. Ett Tyskland som har haft mycket svårt att locka över sina NHL-stjärnor och som bara tagit tre poäng så här långt i turneringen, efter bland annat en storförlust med förkrossande 0-10 mot Kanada.

Viktiga poäng på spel

En vinst för Tre Kronor är av yttersta vikt för att i fortsättningen kunna säkra andra platsen i grupp och för att undvika att man möter Ryssland i kvartsfinalen. Tyskland har trots den svaga inledningen fortfarande chans att nå en topp fyra plats i gruppen men då krävs, med alla sannolikhet, poäng mot Tre Kronor.

Sverige föll mot Kanada

Mot Kanada så stod svenskarna för en riktigt stark insats i den första perioden och tog ledningen med hela 3-0 inför den andra perioden. Men i den andra perioden så tog Kanada över mot ett passivt Tre Kronor som backade hem lite och Kanada kunde utjämna innan Sverige återigen tog ledningen med 4-3 innan den andra perioden var över. I den tredje så var det återigen Kanada som övertygade och som till slut vann med 6-4.

Bättre försvarsspel krävs av Sverige

Det som framförallt fallerade i Sveriges spel mot Kanada var defensiven och att målvakten Anders Nilsson inte tog de puckarna han behövde göra för att vinna mot Kanada. Det defensiva spelet är därmed det som Sverige måste jobba på om det ska bli en medalj i årets turneringen.

Tre Kronor är klar oddsfavorit

Kikar vi på oddsen från Redbet inför Tyskland-matchen så talar de för en säker seger till Tre Kronor till det låga oddset 1,11 gånger pengarna. Skulle Tyskland dock överraska och vinna matchen ger det hela 13,27 gånger pengarna eller ta matchen till förlängning till 9,31 gånger pengarna.