Italien ordnade kvartsfinal

Inför upplösningen i grupp C i fotbolls-EM igår var förutsättningarna ganska tuffa för de regerande världsmästarna Italien. Men någon större dramatik blev det aldrig och Italien kunde ganska tidigt ställa in sig på avancemang.

Italien var piskat att vinna det på förhand stentuffa mötet med antagonisten Frankrike. Dessutom var man beroende av att ett redan kvartsfinalklart Holland skulle besegra Rumänien, som vid vinst skulle avancera från gruppen.

Nu blev det aldrig någon vidare dramatik då ett reservbetonat Holland relativt enkelt avfärdade Rumänien i en match som slutade 2-0 efter att Klaas-Jan Huntelaar och Robin van Persie gjort varsitt mål för holländarna.

Mötet i Zürich avgjordes redan i den 25 minuten då Andrea Pirlo satte 1-0 på straff sedan Eric Abidal blivit frilägesutvisad. Daniel de Rossis frisparksmål, som styrdes in via muren, efter en timmes spel förstärkte bara faktum, detta var inte Frankrikes EM.

För Italien väntar nu Spanien i kvartsfinal på söndag medan Holland ställs mot vinnaren i kvällens höjdare Sverige-Ryssland på midsommardagen.