Januariturnén: Sverige – Finland

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.

Sverige stod för en stabil insats mot Elfenbenskusten i förra veckan och för en stor skräll när man vann med 2-0. I kväll är det Finland som står för motståndet men denna gång är oddsen på Sveriges sida.

Matchstart: 19:30
TV: TV12
Odds (1-X-2): 1,88 – 3,30 – 3,85

Oddsen är hämtade från Unibet

I förra veckan var det som sagt Elfenbenskusten som stod för motståndet för ett omeriterat Sverige. Även om Elfenbenskusten behövde stärka självförtroendet, och formen, gick man inte fullt ut och kanske undervärderade svenskarna en smula. Det gav Sverige utrymme att skapa flera farliga lägen och framförallt två mål. Bakåt var Sverige stabilt och Elfenbenskusten hade några farliga lägen men som man inte förvaltade.

Annan matchbild

Finland är på pappret en mycket enklare motståndare och därmed är det omvända förutsättningar. I mötet mot Finland kommer Sverige inte kunna förlita sig på att motståndaren ska föra matchen och därmed behöver man etablera ett eget spel på ett helt annat sätt, något som varit Sveriges stora akilleshäl de senaste åren.

Det ska bli en mycket intressant match att följa mot Finland och framförallt ska det bli kul att se om Sverige kan stå upp lika bra som man gjorde mot Elfenbenskusten.

Sverige klar oddsfavorit

Oddsen är givetvis på Sveriges sida denna gång och spelbolaget Unibet ger oddset 1,88 för en svensk seger och oddset 3,85 om Finland skulle vinna matchen.

Sveriges startelva

Erik Hamrén kommer inte helt oväntat att göra en del ändringar i startelvan och sex spelar byts ut om man jämför startelvan mot Elfenbenskusten. Bland annat kommer  Nicklas Bärkroth, som var inblandad i det andra målet, samt Mikael Ishak att starta i kväll.

1 Karl-Johan Johnsson – 2 Johan Larsson, 4 Erik Johansson, 3 Sebastian Holmén, 5 Ludwig Augustinsson – 8 Marcus Rohdén, 6 Oscar Lewicki, 7 Simon Gustafson – 9 Nicklas Bärkroth, 10 Mikael Ishak, 11 Johan Elmander

På bänken
12 Robin Olsen, 23 Oscar Jansson – 14 Anton Tinnerholm, 15 Emil Bergström, 16 Per Karlsson, 17 Nabil Bahoui, 19 Johan Mårtensson, 20 Isaac Kiese Thelin, 21 Simon Lundevall.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 19 januari, 2015