JVM: Sverige – Finland i semifinal

Ett dramatiskt möte väntar på måndag, då Sverige och Finland i semifinal gör upp om finalplatsen i JVM. Spelbolagen håller Sverige som favorit även om oddsen är jämna.

Start: kl 15.00
TV: TV12
Odds: 2,00 – 4,90 – 2,75

Odds från Unibet

Finland slog ut de regerande världsmästarna Kanada i kvartsfinalen, vilket blev en målrik match med resultatet 6-5. Därmed blev Finland klart för semifinal där Sverige väntar.

Finland kommer att ha det starka stödet av hemmapublik och lär bli farliga för Juniorkronorna på måndag. Senaste gången laget tog guld var i JVM 2014, då man vann över Sverige med 3-2 efter förlängning. Nu siktar värdnationen på ännu en seger över Sverige och en plats i finalen.

Sverige oddsfavorit

Juniorkronorna vann enkelt kvartsfinalen över Slovakien, där resultatet blev 6-0, och är nu taggade att möta sina rivaler i sin tionde raka semifinal. Svenskarna har briljerat i JVM och förhoppningen är att man fortsätter göra detta. Däremot kommer varken forwarden William Nylander eller backen Adam Ollas Mattsson att vara med i matchen då de inte kommer att spela mer i Junior-VM på grund av de skador de har fått i turneringen.

Spelbolagen håller ändå Sverige som favorit och Unibet sätter oddset för en svensk seger till 2,00, medan oddset för en finsk seger i semifinalen sätts till 2,75.

USA vinner mot Ryssland enligt spelbolagen

I den andra semifinalen möts Ryssland och USA och här är oddsen tydligare för att USA kommer att vinna. Unibet sätter oddset 1,65 för att USA tar hem matchen, medan oddset för vinst till Ryssland sätts till 3,85. I kvartsfinalen kämpade Ryssland mot Danmark och fick in en knapp seger med 4-3 i övertid, medan USA med enkelhet slog ut Tjeckien med resultatet 7-0.

Om vi får tro spelbolagen kommer JVM-finalen att stå mellan Sverige och USA. Den spelas på tisdag den 5 januari 2016 kl 19:30. Unibet tror i skrivande stund att USA vinner JVM och sätter vinnaroddset till 2,50 för USA och till 2,85 för andrahandsfavoriten Sverige. Oddset för att Finland skulle vinna JVM 2016 sätts till 5,75 och ett vinnarspel på Ryssland ger 7,00 gånger pengarna.