JVM: Sverige klara för semifinal mot Ryssland

Sverige besegrade Slovakien med 6-0 i kvartsfinalen i JVM 2014 och nu väntar Ryssland i semifinal. Det blir förmodligen inte en lika självklar seger, men spelbolagen tror ändå på vinst för Sverige.

Matchstart: 15:00
TV: TV3
Odds (1 – X – 2): 1,85 – 4,80 – 2,90 (NordicBet)

Det blev en lätt match för Sverige när man slog Slovakien i kvartsfinalen i Junior-VM 2014. Detta blir åttonde året i rad som Juniorkronorna tar sig till semifinal i JVM och man siktar naturligtvis på medalj.

I semifinalen står mötet mellan Sverige – Ryssland och nu blir det betydligt tuffare motstånd än mot Slovakien. I gruppspelet tog Sverige en knapp seger mot Ryssland då resultatet blev 3-2 till Sverige i slutminuterna.

För Rysslands del besegrade man USA med 5-3 i kvartsfinalen, då de regerande guldmedaljörerna fick en hel del utvisningar.

Oddsen talar för Juniorkronorna i JVM

Sverige och Ryssland möttes även i förra årets semifinal och denna slutade 3-2 till Sveriges fördel efter straffar.

Spelbolagen tror att Sverige tar hem denna semifinal i JVM 2014 och vill man sätta en slant på Juniorkronorna har NordicBet ett av de högre oddsen som sätts till 1,85. Tror man på kryss, som utgången höll på att bli i förra mötet mellan lagen, ger detta 4,80 gånger pengarna.

Kanada möter Finland

I den andra semifinalen möts Kanada och Finland, något som inte var helt oväntat enligt oddsen. I denna match är spelbolagen överens om att Kanada blir det lag som tar sig till final och som förhoppningsvis där möter Sverige.