JVM: Sverige – USA i bronsmatch

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.

Efter nederlaget mot Finland väntar bronsmatch för Sverige. I denna möter Juniorkronorna USA och spelbolagen något osäkra på vilket lag som kniper bronset. Unibet håller dock Sverige som favorit.

Start: tis kl 15.00
TV: SVT2
Odds: 2,15 – 4,80 – 2,55

Odds från Unibet

Enligt gårdagens odds var USA det lag som Sverige skulle möta i dag. Fast då var det inte tal om att mötet skulle ske i bronsmatchen, utan i finalen. Men efter att USA oväntat besegrats av Ryssland med 2-1 och Sverige slagits ut av Finland med 2-1 så är det en kamp om bronset som gäller för de båda lagen.

Sverige förlorade mot Finland

I semifinalen mot Finland tog Sverige tog ledningen i första perioden, men i andra perioden följde flera utvisningar för Sverige samt ett svagare spel än tidigare i turneringen. Linus Söderström var besviken efter två insläppta mål och såg det som ett nederlag. Han gjorde dock 26 räddningar i matchen.

Trots att Juniorkronorna var knappa favoriter inför matchen så blev alltså ingen revansch mot Finland som besegrade Sverige i finalen 2014. Istället väntar bronsmatch och frågan är om man kan hitta motivationen efter förlusten i semifinalen.

Förra året förlorade Sverige mot Slovakien i bronsmatchen med 4-2 efter matchstraff, men förhoppningsvis åker Juniorkronorna hem med bronsmedaljen detta år. Unibet tror i alla fall det och sätter oddset till 2,15 för vinst till Sverige och till 2,55 för vinst till USA.

Spelbolagen oeniga enligt oddsen

USA inledde semifinalen med 1-0 ledning i första perioden, men Ryssland kunde i slutet av andra perioden vända matchen genom två snabba mål. Matchen slutade 2-1, då USA inte presterade lika bra som tidigare i turneringen. Inför matchen var USA klara favoriter att vinna hos Unibet, som även höll USA som favorit att vinna hela JVM 2016.

Sverige och USA möttes tidigare under gruppspelet och då vann Sverige med 1-0.

Skribent: Caroline_a

Skriven den 5 januari, 2016