JVM: Sverige – USA

Det blev en intensiv öppningsmatch när Juniorkronorna krossade Schweiz. William Nylander skadades och missar dagens match mot USA. Oddsen är jämna inför det intressanta mötet, även om spelbolagen håller USA som knapp favorit.

Start: Mån kl 15.00
TV: SVT1
Odds: 2,65 – 5,00 – 2,10

Odds från betway

I dag möter Juniorkronorna ett av JVM:s topplag, nämligen USA. I matchen kommer William Nylander att saknas då han fick lämna öppningsmatchen mot Schweiz efter en tuff tackling och är fortfarande under observation. Även Adrian Kempe fick lämna isen efter en tackling, men verkar vara redo för spel i dag. Matchen mot Schweiz blev riktigt hård där flera svenska spelare behövde behandlas under matchen. Men svenskarnas seger var dock aldrig var hotad och matchen slutade 3-8.

Då William Nylander saknas i dagens match kommer Adrian Kempe och Dmytro Timashov vara viktiga i offensiven.

USA knapp favorit enligt oddsen

Även USA vann sin öppningsmatch mot de regerande världsmästarna Kanada. Också detta blev en hätsk match och det dröjde ända till slutet på tredje perioden innan USA säkrade segern med två snabba mål som gjorde att resultatet blev 4-2. Det sista målet gjordes av JVM:s stora stjärna Auston Matthews och USA lär komma till dagens spel med stärkt självförtroende efter segern mot Kanada.

Oddsen inför matchen Sverige – USA är jämna men spelbolagen håller ändå USA som knapp favorit. Betway sätter oddset till 2,10 för vinst till USA och 2,65 för vinst till Sverige, vilket är det högsta oddset för ett vinnarspel på Sverige vid en jämförelse av fem spelbolag.