Kalmar FF svenska mästare

Kalmar FF tog väntat klubbens första SM-guld någonsin när man på söndagen fick oavgjort i Halmstad. Någon större dramatik blev det dock aldrig.

Förutsättningarna inför den sista omgången i Allsvenskan var det nog ingen som hade missat. Den överlägsna målskillnaden var förstås Elfsborg övermäktig.

Istället kunde Kalmar kosta på sig att tappa sin tidiga ledning till underläge 1-2, innan man några minuter före full tid kvitterade genom Allsvenskans skyttekung Patrik Ingelsten.

Sundsvall gjorde Norrköping sällskap
I och med att Elfsborg vann mot Gefle blev segermarginalen till slut en poäng. SM-guldet lär firas hårt i Kalmar. Desto deppigare är det då i Sundsvall sedan Malmö FF krossat Giffarna med 6-0 och skickat ned laget i Superettan.

Kvala får Ljungskile göra. I kvalet väntar Brommapojkarna som efter ett års frånvaro nu har chansen att gå upp i Allsvenskan igen.

Strålande fotboll på Emirates
Helgens stora internationella höjdpunkt, matchen mellan Arsenal och Manchester United blev precis så underhållande som man som fotbollssupporter kan hoppas på.

Åtminstone under de första 60 minuterarna då det bjöd på fantastisk fotboll från båda håll. Arsenal var det effektivare laget och Samir Nasri avgjorde matchen med två mål innan Rafael reducerade alldeles i slutet.

Skribent: Johan