Kalmar FF utslaget

Det blev inget avancemang till Uefacupens gruppspel för Kalmar FF igår. Förlust hemma (i Borås), 1-2, efter två olyckliga baklängesmål.

Kalmar FF hade ett mycket bra utgångsläge mot holländska Feyenoord i Uefacupen. Avgörande match hemma i Sverige mot en motståndare som inte är vad de en gång varit, dessutom med 1-0 i ryggen från den första matchen.

Men detta var inte Kalmars kväll. 0-1 kom redan i den 17:e minuten när Petter Wastå fumlade in Wijnaldums distansskott. Kalmar kom tillbaka i den andra halvleken när Lasse Johansson sköt 1-1 på halvvolley efter ett mönsteranfall.

Fem minuter senare tog holländarna dock ledningen på nytt efter att Emin Nouri försökt nicka undan bollen, som istället ställde Wastå i Kalmarmålet. Kalmar orkade inte komma tillbaka en gång till och så var alla svenska lag ute ur Europaspelet för denna gång. En klar besvikelse med fjolårets resultat i minnet.

Krysset på Djurgården-Norrköping lönade sig
I Allsvenskan knep Norrköping ytterligare en viktig poäng via 1-1 mot Djurgården på Stockholm Stadion, Pekings motivation visade sig återigen avgörande för matchutgången.

Ingen lycka i Uefacupen
Det spelades även Elitseriehockey igår. Vi trodde framförallt på Linköping mot Djurgården som visserligen vann matchen, dock efter förlängning. Även i Uefacupen gick vi på pumpen då alla våra tre tips på Spartak Moskva, Dinamo Bukarest och Sparta Prag slutade oavgjort.

Skribent: Johan