Kalmar nära trots Elfsborgvinst

Elfsborg tog sista chansen att sno Kalmar FF på SM-guldet via 3-0 på Halmstad. Trots segern ska ett smärre mirakel ske om Kalmar ska tappa de åtta mål man har tillgodo.

Kalmarspelarna hade laddat för guldfest under måndagen och när Halmstad tog ledningen i den 27:e minuten jublades det i Kalmar. Målet dömdes dock bort och i den andra halvleken avgjorde Elfsborg med tre sena mål.

Trots segern kommer Kalmar att ta hem SM-guldet på söndag. Åtta mål kommer man naturligtvis inte att tappa. Se tabellen för allsvenskan här.

I måndagens två övriga allsvenska matcher bortaslog Malmö FF Hammarby med hela 6-3 i en match där Malmös Ola Toivonen imponerade på den holländska storklubben PSV Eindhoven. Dessutom vann IFK Göteborg med 3-1 mot Djurgården.