Kamp för överlevnad på Stadion

ladbrokes.comIdag kan Djurgården i praktiken bli klart för Superettan, bara fyra år efter det senaste SM-guldet och en storhetsperiod med tre SM-guld på fyra år. Vinner Örgryte på Stadion kopplar laget ett ordentligt grepp om kvalplatsen. Räkna med dramatik.

Djurgården spelade riktigt bra mot Häcken (1-2). Åtminstone till det att 15 minuter återstod. Då rasade stockholmarna ihop fullständigt. Innan dess radade DIF upp ett flertal feta målchanser.
Exempelvis hade Djurgården tre skott i virket. Som många gånger tidigare blev man dock rädda för att tappa sin ledning. Hela laget föll tillbaka och parkerade darrande i målmand Tourays knä.

Örgryte har verkligen visat kanonform på sistone. Först sänkte ÖIS svenska mästarna med 4-2. Senast var det Helsingborg som fick rejält med smisk (0-3) av Santos & Co. Örgryte fullproppat med form och självförtroende har goda möjligheter att besegra ett pressat DIF.

Slutsats: Tvåa till :Ladbrokes: 2,75

Djurgården-Örgryte

Oavgjort att vänta på Olympia

Helsingborg utan Henrik Larsson och Marcus Lantz hade inte mycket att sätta emot Örgryte (0-3). HIF visar definitivt ingen form det sprakar om. Som många tidigare säsonger är Helsingborg galet ojämna.

När HIF är bra är man ruggigt bra. Har Henke & Co en dålig dag på jobbet torskar man mot Brage eller Öster. Kalmar FF, de forna svenska mästarna, har även de en mixad säsong att blicka tillbaka på.

Hastigt och inte det minsta lustigt läcker försvaret rejält. Sex mål i baken mot ÖIS (2-4) och GAIS (2-2) är så klart inget Nanne är nöjd med. Kalmar har lilla chansen att nå spel i Europa. Helsingborgs dito är av mikrosort. Oavgjort fullt tänkbart.

Slutsats: X till :Ladbrokes: 3,25

Helsingborg-Kalmar FF