Kampen om fjärdeplatsen i Premier League

Så var det då dags för matchen som Tottenham och Manchester City väntat på de sista omgångarna. Matchen som kan bli direkt avgörande om vilket lag som kniper den åtråvärda fjärdeplatsen och därmed får den sista kvalplatsen Champions League.

Tuffa avslutningsmatcher

Både Manchester City och Tottenham har haft ett extremt tufft avslutande program i ligan med flera svåra matcher att klara av. Tottenham kommer till spel med väldigt blandade resultat. Man lyckades tvåla dit både serieledaren Chelsea och även ärkerivalen Arsenal men åkte på stryk i matchen mot Manchester United och Sunderland. Senast var det Bolton som besegrades och laget kommer ändå med gott självförtroende till matchen.

Manchester City är på gång

Manchester City förlorade derbyt mot storebror United med ett mål mot noll men har i övrigt visad storartad form. Målskillnaden 11 – 2 i matcherna mot Burnley och Birmingham talar sitt tydliga språk och med den senaste och övertygande vinsten mot Aston Villa kommer laget med ordentligt självförtroende till matchen. Att den spelas på hemmaplan för City gör inte saken sämre då publiken lär vara taggad till tänderna att hjälpa sina favoriter fram till seger.

Finns möjligheten till tredjeplatsen?

Det skall också tilläggas att kampen om fjärdeplatsen har lämnat en öppning för även tredjeplatsen efter Arsenals poängtapp som nu bara ger 5 poäng ner till jagande Tottenham och Mancheter City och Arsenal med en match mer spelad.

Står Tottenham emot förbannelsen?

Tottenham har under flera år visat upp mycket bra spel och påvisat att man har ett mycket kvalificerat lag. Tyvärr lyckas laget alltid snubbla på mållinjen när det gäller större avancemang och frågan är om den förbannelsen håller i sig även den här gången? Förnuftet säger att Manchester City vinner men det finns någon konstig känsla som säger att Tottenham plockar hem det här. Personligen spelar jag Kryss med en eventuell gardering mot tvåan (!).

Hänger ni på?

Skribent: Stefan

Stefan Knutsson heter jag och är 25 år gammal. Spelar på hobbynivå och har börjat intressera mig allt mer för sport och spel. Lägger några vad i veckan och spelar på hobbynivå. Har en magisterexamen i ekonomi med inriktning mot logistik och tog den vid Växjö universitet. Bor idag i Växjö med min sambo och arbetar på ett IT-företag i Karlskrona.

Skriven den 5 maj, 2010