Kommer Grekland att lämna eurozonen?

Greklandskrisen fortsätter och efter söndagens nej är spekulationerna igång om det blir ett Grexit eller inte och om Grekland kommer att lämna eurosamarbetet. Oddsen från Mybet talar för att landet inte kommer att lämna eurozonen under 2015.

Grekland är i stort behov av pengar och har tagit stora lån för att klara den kärva ekonomiska situation man har hamnat i. Samtidigt som landet är i stort behov av kapital, för att klara av att betala löner till offentligt anställda, pensioner etc, så har man dessutom utgifter som ska betalas till bland annat långivarna och för att göra det behöver man låna ännu mer pengar. För att Greklands ska beviljas nya lån från EU, IMF och ECB är kraven stora på att man genomför åtstramningar, men Greklands regering är inte villiga att genomföra alla åtstramningarna och därmed är närmar man sig ett Grexit.

Grexit är ett ord som cirkulerat i både den svenska men också internationell media den senaste tiden. Grexit handlar helt enkelt om Grekland kommer att lämna eurosamarbetet eller inte. Efter söndagens folkomröstning i Grekland, om att landet skulle godkänna långivarnas krav på besparingar, blev utgången ett nej. Ett nej som driver på spekulationerna om ett Grexit.

Oddsen talar emot ett Grexit under 2015

Vad tror spelbolagen kommer Grekland att lämna eurosamarbetet eller inte? Trots söndagens nej så tror spelbolaget Mybet fortfarande inte på ett Grexit under 2015 till oddset 1,50 gånger pengarna mot ett spel på att Grekland lämnar samarbetet till 2,40 gånger pengarna.

Kommer Grekland lämna eurozonen under 2015?

Ja: 2.40
Nej: 1.50

Gå till Mybet för att spela