Kvalet till SHL: Favoriterna att gå vidare från Direktkvalet

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.

Idag är det dags för Direktkvalet till SHL att dra igång, i bäst av sju matcher. Malmö knep den sista kvalplatsen men väntas få det tufft mot SHL-laget Leksand, som spelar sin första match under söndagen. I mötet mellan Västerås och Rögle är oddsen väldigt jämna men kikar vi på oddsen mellan MODO och Vita Hästen är det ingen tvekan om att SHL-jumbon MODO är klar favorit.

Här hittar du de senaste kvaloddsen hos Unibet

Leksand klar favorit mot Malmö

Direktkvalet till SHL drar igång under söndagen med mötet mellan trean i Slutspelserien Malmö och nästjumbon i SHL Leksand. Malmö har varit favorit hela vägen i både HockeyAllsvenskan och även i Slutspelsserien men man har inte pallat för trycket, även om man tog de sex poäng man verkligen behövde för att ta sig till Direktkvalet. Leksand inledde SHL på ett bedrövligt sätt och även om man återhämtade sig något så räckte det inte för att i slutändan ta sig upp från botten av tabellen.

Leksand avslutade grundserien med två raka förluster samtidigt som man inte har spelat en match på över en månad och frågan är om man kan ladda om inför detta kval och dagens match. Spelbolaget Unibet tror dock på Leksand i dag och på hemmais är man klara favoriter till oddset 1,57 gånger pengarna samtidigt som ett spel på Malmö ger höga 4,75. Leksand är också klar favorit att vinna denna matchserie till det låga oddset 1,20.

MODO kvalet stora favorit – trots en horribel avslutning av SHL

I mötet mellan MODO och kvalets stora överraskning Vita Hästen så pekar oddsen på en enkel seger till MODO, trots att man avslutade grundserien i SHL på ett bedrövligt sätt med endast en seger på de åtta sista matcherna vilket i slutändan innebar att laget slutade sist. Vita Hästen har självförtroendet med sig och tror man på sitt spel kan man ger MODO en riktig fight.

MODO börjar på hemmais i måndagens första möte och är solklar favorit hos Unibet till 1,27 gånger pengarna i den matchen. Kikar vi på oddset vilket lag som spelar i SHL nästa säsong så är MODO kvalets stora favorit till låga 1,03 gånger pengarna. Ett spel på att Vita Hästen tar sig upp till SHL och besegrar MODO ger oddset 12,50.

Tufft möte mellan Västerås och Rögle

Det HockeyAllsvenska-mötet mellan Rögle och Västerås väntas bli oerhört jämnt. Västerås föll på mållinjen mot Karlskrona i HockeyAllsvenska-finalen och är fylld av revanschlust. Rögle tog sig igenom Slutsspelserien med fem raka segrar, tre efter övertid, och ser otroligt heta ut.

Tisdagens första möte mellan Västerås och Rögle kommer att spelas i Västerås och oddsen talar till hemmalaget fördel men till knappa 2,20 gånger pengarna. Västerås är också knapp favorit att vinna matchserien till oddset 1,80 jämfört med ett spel på Rögle som ger 1,95 gånger pengarna.

Här hittar du de senaste kvaloddsen hos Unibet

Matchoddsen i den första omgången

Matchstart 1 X 2
15/3 16:00 Leksand – Malmö 1,57 4,40 4.75
16/3 19:00 MODO – Vita Hästen 1,27 6,00 8,25
17/3 19:00 Västerås – Rögle 2,20 3,90 2,75

Att vinna matchserien och gå vidare till SHL

Leksand – Malmö 1,20 4,20
MODO – Vita Hästen 1,03 12,50
Västerås – Rögle 1,80 1,95

Odds från Unibet

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 15 mars, 2015