Kvalet till SHL: Karlskrona HK – Västerås

Det blev en tuff och spännande match det första mötet mellan Karlskrona HK och Västerås i HockeyAllsvenskan-finalen i Kvalet till SHL. Västerås utgick dock med seger på hemmais i det första mötet och frågan är om Karlskrona kan svara med att göra detsamma i kväll. Kikar vi på oddsen talar de för ett jämnt möte.

Matchstart: 19:00
TV: TV10, Viasat Hockey
Odds (1-X-2): 2,45 – 3,80 – 2,50

Spela hos Betway

Västerås var klar favorit inför det första mötet på hemmais i ABB Arena i HockeyAllsvenska-finalen. Det var dock Karlskrona som öppnade starkast och redan efter 33 sekunder så chockade man hemmalaget med att göra 1-0. Därefter var det dock Västerås som dominerade matchen och kunde både reducera till 1-1 och i slutet av den tredje perioden så gjorde man även 2-1 med mindre än tre minuter kvar.

Att Västerås dominerade den första matchen talar även skottstatistiken för med 37 – 16 till Västerås och Karlskrona kan tacka målvakten Patrick Galbraith för att man höll sig kvar i matchen så länge som man gjorde.

Stor press på Karlskrona i kväll

I kväll är det som sagt dags för ett returmöte i Karlskrona. Det kommer att vara stor press på hemmalaget för att inte tappa även denna match, för göra man det har Västerås tre chanser, och matcher, på sig att knyta samman säcken och vinna matchserien i bäst av fem.

Intressant statistik är att med det föregående mötet i Västerås så har Karlskrona tre raka förluster och Västerås fem raka vinster.

Karlskrona knapp favorit

Karlskrona är vanligtvis bra på hemmais och vann senast Västerås gästade. Tittar vi dock på oddsen från spelbolagen så tror man på en mycket jämn match. Ett spel på Karlskrona ger oddset 2,45 hos Betway och ett spel på Västerås ger 2,50 gånger pengarna.