Kvalet till SHL: Karlskrona – Västerås

I kväll ska den fjärde matchen mellan Karlskrona och Västerås spelas i den HockeyAllsvenska-finalen i kvalet till SHL. Karlskrona vann senast i Västerås och leder nu med 2-1 i matcher och kan säkra SHL-platsen vid seger i kväll. Kikar vi på oddsen är de otroligt jämna trots att Karlskrona krossade Västerås senast på hemmais.

Matchstart: 19:00
TV: Viasat Hockey
Odds (1-X-2): 2,45 – 3,90 – 2,45

Odds från Unibet

Karlskrona leder med 2-1 efter tre spelade matcher

Söndagen bjöd på en riktig spännande match mellan Västerås och Karlskrona. Det var hemmalaget Västerås som inledde bäst och ledde med 2-0 efter den första perioden. Men Karlskrona kom igen i den andra perioden och utjämnade till 2-2. I den tredje perioden så tog Karlskrona ledningen redan efter 11 sekunder signerat Niklas Lihagen, som tog sig in i Västerås zon och satte pucken i det bortre krysset. Västerås kämpade hela den tredje perioden för att återigen utjämna och med två minuter kvar fick man utdelning och kvitterade till 3-3.

Matchen gick till förlängning och efter 20 minuters spel stod det fortfarande 3-3 och eftersom matchen inte fick avgöras på straffar så var det ytterligare en förlängningsperiod som väntade. Drygt elva minuter in i den andra förlängningsperioden avgjorde Joel Kellman matchen för Karlskrona, med sitt tredje mål för kvällen.

Karlskrona överlägsna senast hemma

Det senaste mötet spelades i Västerås och det innebär att kvällens fjärde möte kommer att spelas i Karlskrona. Senast så var Karlskrona helt överlägsna på hemmais och vann med klara 3-1. Det ger Västerås mycket att fundera på inför kvällens match som är helt avgörande, vinner Karlskrona är de klara för SHL nästa säsong och vinner Västerås är det ytterligare en ny match som väntar i Västerås.

Statistiken talar till Västerås

Trots att Karlskrona nu leder med 2-1 i matcher så är det Västerås som har flest vunna tekningar, runt 60%, och avsevärt fler skott på mål, 63 mot 34 i det senaste mötet. Karlskronas målvakt Patrick Galbraith fortsätter att storspela och Västerås måste nu kommer på ett sätt att förbättra sin effektivitet och överlista Galbraith.

Urbas skadad och Bergström under utredning

Efter det förre mötet så krockade Jan Urbas och Alexander Bergström olyckligt. Urbas åkte på en hjärnskakning och kommer inte att delta i kväll och Bergström är under utredning och kan eventuellt bli avstängd för den situationen.

Jämna odds från spelbolagen

Kikar vi på oddsen är de otroligt jämna och spelbolaget Unibet ger oddset 2,45 för ett spel påantingen Karlskrona eller Västerås som vinnare i kväll. Ett oavgjort resultat, vilket skulle återigen innebära en ny förlängning, ger oddset 3,90 gånger pengarna.