Kvalet till SHL: Leksand – MODO

I kväll har vi en avgörande match mellan Leksand och MODO i Kvalet till SHL. MODO krossade Leksand i det senaste mötet och leder nu med 3-2 i matcher och oddsen talar för MODOn säkrar sitt SHL-kontrakt.

Matchstart: 19:00
TV: TV12
Livestream: C More Play

Intressanta spel Odds
Matchodds (1-X-2): 3,90 – 4,45 – 1,72
Att gå vidare: 10,00 – 1,04
Att vinna (1-2) 2,85 – 1,43
Över/under 5,5 mål: 2,43 – 1,56

Odds från Unibet >

Leksand lyckades inte hålla i trenden och ta ytterligare en seger mot MODO i Direktkvalet till SHL. Istället var det MODO som återigen kunde spela ut och vann med hela 7-1 på hemmais. MODO ser därmed ut att återigen vara med på banan efter 5-0 och 4-0 i de två inledande matcher mot Leksand för att därefter förlora med 1-2 och 1-2 i de två efterföljande matcherna.

MODOs senaste seger hemma i Fjällräven Center innebär att man nu leder med 3-2 i matcher och kan i kväll säkra kontraktet till SHL även nästa säsong. För Leksand innebär det att man har kniven mot strupen och måste ta sig samman, efter den senaste överkörningen, för att ta det till en femte och avgörande match.

MODO har statistiken på sin sida

Även om hemmais är en stor fördel för Leksand i kväll så talar ändå det mesta till MODOs fördel. MODO har gjort hela 18 mål på de fem matcher som spelats och har en övervägande bättre effektivitet där 11,6 % av skotten går in, vilket är nästan tre gånger så hög procent som Leksands 4 procent. Vilket också talar för att Leksands powerplay inte varit lika avgörande som MODOs, något som är mycket viktigt i en matchserie.

Leksand måste få ordning på målvaktsspelet

En avgörande faktor kommer att vara vem av Henrik Haukeland och Frans Tuohimaa som kommer att stå i Leksandsmålet. Henrik Haukeland har spikat igen i tidigare matcher men blev utbytt senast efter en svag insats. Ska Leksand kunna vinna mot MODO i kväll så måste man få ordning på målvaktsspelet.

MODO klar oddsfavorit

Kikar vi på oddsen inför kvällens femte möte så talar de också för en säker MODO-seger till låga 1,72 gånger pengarna hos Unibet och att MODO skulle säkra SHL-kontraktet ger ännu lägre 1,04 gånger pengarna. Ett spel på Leksand som vinnare i kväll ger hela 3,90 och hela 10,00 om de skulle avancera till SHL.