Kvalet till SHL: MODO – Leksand

Med 3-3 i matcher ska det sista mötet i Kvalet till SHL avgöras mellan Modo och Leksand. Efter det tuffa mötet i Leksand senast så banar det vägen för ett mycket intressant avgörande i kväll i Örnsköldsvik. Kikar vi dock på oddsen så är MODO klar favorit.

Matchstart: 19:30
TV: TV12
Livestream: C More Play

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):1,55 – 5,20 – 4,50
Att vinna (1-2)1,33 – 3,35
Över/under 5,5 mål:2,33 – 1,60

Odds från Unibet >

Leksand pressade MODO på hemmais senast och stod för en av sina bättre insatser i kvalet, när man vann med knapp 5-4. MODO var dock långt ifrån ofarliga och skapade gång på gång farliga målchanser att göra ännu fler mål. Men Leksandsmålvakten Henrik Haukeland storspelade under stora delar av matchen, vilket han behövde göra för att ge Leksand en möjlighet att kunna ta detta till ett sjunde avgörande.

MODO har stått för flera riktigt bra insatser mot Leksand i detta kval och inte minst på hemmais, även om Leksand lyckades besegra MODO i Örnsköldsvik med 2-1 tidigare i Direktkvalet.

Det är mycket som står på spel i denna match. Båda lagen måste vinna och kommer göra allt i sin makt för att göra så. För MODOs del är det dock extra mycket på spel. Åker de ned till HockeyAllsvenskan så kommer det att vara ett stort ekonomiskt tapp som kommer att märkas i många hörn av föreningen. För Leksands del så har de allt att vinna och ser givetvis fram emot en återkomst till SHL.

Kikar vi på oddsen inför denna spännande drabbning så talar de klart och tydligt till MODOs fördel, trots allt. Ett spel på en MODO-seger ger oddset 1,55 hos Unibet medan att spela på Leksand hela 4,50 gånger pengarna.