Kvalet till SHL: Sista chansen för Malmö

I kväll ska den sista omgången i Slutspelsserien avgöras i Kvalet till SHL. Malmö som var favorit inför Slutspelsserien måste vinna i kväll för att fortfarande ha chans på en kvalplats.

Malmö måste vinna hemma mot Mora

Malmö var solklar oddsfavorit att ta hem Slutspelsserien och det var många som trodde att Malmö skulle ta en kvalplats. Men resultaten har inte gått Malmös väg och man har bara skrapat ihop fem poäng så här långt. fem poäng räcker endast till en femte plats inför kvällens sista omgång av Slutsspelserien då Malmö kommer att möta Mora hemma i Malmö Arena. Mora är också de piskade att vinna då de ligger under kvalstrecket, med sex poäng, så det kommer inte att bli en enkel match för Malmö.

Malmö har faktiskt förlorat de två matcher man har spelat på hemmais så här långt i Slutspelsserien men kikar vi på oddsen så är Malmö ändå solklar favorit att vinna i kväll. Ett spel hos spelbolaget Betsafe ger 1,79 gånger pengarna på en Malmö-seger samtidigt som ett spel på Mora som vinnare ger oddset 3,35.

Malmö måste förlita sig på att Rögle vinner mot Björklöven

Om Malmö tar tre poäng i kväll så räcker inte det fullt ut för att en ta en kvalplats utan man måste förlita sig på att Rögle vinner mot Björklöven. Med tanke på att Björklöven har +3 i målskillnad och Malmö -6 så krävs det en urladdning från Malmös sida för att rubba Björklöven, om Björklöven tar poäng mot Rögle och båda lagen hamnar på åtta poäng.

Skulle dock både Malmö och Rögle ta tre poäng i kväll går Malmö förbi Björklöven i tabellen och kommer att hamna på sista kvalplatsen och därmed möta Leksand. Kikar vi på oddsen är tabellettan Rögle också favorit mot Björklöven till oddset 1,78 hos spelbolaget Betsafe.

Vita Hästen är klara för kvalet om man tar poäng mot Karlskoga

I kvällens tredje match kommer tabelltvåan Vita Hästen, med nio poäng, att möta Karlskoga som är hopplöst sista i tabellen. För Vita Hästen räcker det att ta ett poäng för att säkra en kvalplats. På hemmais ger ett spel på Vita Hästen som vinnare 1,61 gånger pengarna hos Betsafe.

Den aktuella tabellen för Slutspelsserien hittar du här

Så möts lagen i direktkvalet

  • Ettan i Slutspelsserien möter Västerås
  • Tvåan möter Leksand
  • Trean möter MODO

Spela på Kvalet till SHL hos Betsafe

Matchodds på sista omgången av Slutspelsserien

Matchstart1X2
19:00HC Vita Hästen – BIK Karlskoga1.614.104.70
19:00Rögle BK – Björklöven IF1.783.953.80
19:00Malmö Redhawks – Mora IK1.794.553.35

Odds från Betsafe