Kvalserien: I kväll kan Örebro säkra en SHL-plats

Spänningen och dramatiken fortsätter i Kvalserien. Inför kvällens sjunde omgång har vi fyra lag som fortfarande är med i kampen om de två platserna till SHL. I toppen av tabellen har vi Örebro på 16 poäng och vinner de kvällens match mot Djurgården är de klara för spel i SHL även nästa säsong.

Örebro har i kväll chans att återta sin SHL-plats. Men laget har en tuff uppgift framför sig när man gästar Djurgården på Hovet i Stockholm. Efter en halvdan inledning på Kvalserien har Djurgården studsat tillbaka och har inför kvällens match intagit andra platsen i Kvalserietabellen med 12 poäng. Sist lagen möttes vann Örebro med 5-2 på hemmais men därefter har Djurgården vunnit tre raka matcher och är på gång.

Kollar man på oddsen så är det jämnt skägg mellan dessa två och spelbolaget betway ger oddset 2,54 för en hemmaseger till Djurgården och 2,40 för en bortaseger till Örebro.

Hett derby mellan Malmö och Rögle med mycket på spel

I derbyt mellan Malmö och Rögle är det mycket som står på spel. Med endast två omgångar kvar har Malmö 11 poäng och Rögle 10 poäng och förloraren i denna match har antagligen spelat bort sina chanser till SHL-spel nästa säsong. Oddsen från betway talar dock för en seger till Malmö i kväll till 1,80 gånger pengarna. Rögle är dock vassa på bortais, med tre bortasegrar i Kvalserien så här långt bland annat mot suveränen Örebro, och därmed är ett spel på Rögle till oddset 3,60 gånger pengarna mycket intressant.

Oddsen på kvällens matcher i Kvalserien 2014

Matcher1X2
19:00Djurgårdens IF – Örebro HK2,454,002,40
19:00Malmö Redhawks – Rögle BK1,804,103,60
19:00VIK Västerås HK – AIK2,604,002,30

Oddsen är hämtade från betway