Kvalserien: I kväll ska det avgöras!

I kväll ska Kvalserien 2014 avgöras och fortfarande har AIK, Djurgården, Malmö och Rögle chans att knipa den sista SHL-platsen. Spännande kommer det att bli!

Rögle – AIK

Matchstart: 19:00
TV: TV10
Livestream: Viaplay
Odds (1-X-2): 1,95 – 4,60 – 2,85 (William Hill)

En av kvällens viktigaste matcher i Kvalserien kommer att utspela sig i Ängelholm när Rögle tar emot AIK. Rögle förlorade mot Västerås i den föregående omgången efter straffar och missade därmed chansen att dra ifrån. Därmed är Rögle piskade att vinna kvällens match mot AIK eftersom man ligger på samma poäng som Djurgården och kan tappa SHL-platsen om Djurgården vinner mot Örebro. Skulle både Djurgården och Rögle ta tre poäng i sina matcher är det målskillnad som avgör.

AIK fick också bara med sig ett poäng mot Örebro senast men trots det är man fortfarande med i kampen om SHL-platsen, dock ligger man tre poäng efter Rögle och Djurgården. Skulle dock AIK vinna mot Rögle med två mål eller fler så klättrar man förbi i tabellen och måste då förlita sig på att både Malmö och Djurgården förlorar sina matcher.

Trots hemmais Rögle så ger William Hill relatvit höga 1,95 gånger pengarna på en hemma seger och 2,85 gånger pengarna om AIK skulle vinna denna viktiga match.

Djurgården – Västerås

Matchstart: 19:00
Livestream: S24
Odds (1-X-2): 1,30 – 5,85 – 7,00 (William Hill)

I matchen mellan Djurgården och Västerås tror William Hill på en säker seger till stockholmarna till låga 1,30 gånger pengarna. Dock straffade Västerås topplaget Rögle i den föregående omgången och är säkerligen sugan på en liknande insats i kväll, dock ger ett spel på en bortaseger till Västerås hela 7,00 gånger pengarna hos spelbolaget.

Djurgården har samma poäng som tvåan Rögle i tabellen men ligger trea på grund av ett måls sämre målskillnad. Skulle jumbon Västerås falla igenom och förlora med många mål mot ett hungrigt och motiverat Djurgården kan denna match avgöra Kvalserien.

Örebro – Malmö

Matchstart: 19:00
TV: Viasat Hockey
Livestream: Viaplay
Odds (1-X-2): 1,90 – 4,50 – 3,00 (William Hill)

Örebro är som bekant klara för SHL men fortsätter att leverera och vann mot AIK i förra omgången. I kväll tar Örebro emot ett Malmö som måste ta tre poäng i kväll. Malmö kommer samtidigt att behöver förlita sig på resultaten i de andra mötena, att Rögle och Djurgården förlorar sina matcher. Att gå upp på samma poäng som Rögle och Djurgården kommer med all sannolikhet inte att räcka eftersom Malmö har -6 i målskillnad mot Rögles +2 och Djurgårdens +1.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 7 april, 2014