Kvalserien: Kniper Rögle den sista SHL-platsen i kväll?

I kväll är det dags för den näst sista omgången av Kvalserien 2014, som kan bli helt avgörande. Rögle är stor favorit i sitt möte mot Västerås och kan bli helt klara för spel i SHL om de vinner samtidigt som de övriga matcherna går deras väg. Så det är en rafflande och högintressant omgång vi har i kväll.

AIK – Örebro

Trots den usla inledningen på Kvalserien så lever fortfarande hoppet för AIK, efter att ha besegrat Västerås med 4-1 i den förra omgången. Med 10 poäng ligger AIK tre poäng efter tvåan Rögle vilket innebär att en seger mot Örebro i kvällens match är ett måste. Örebro är som bekant klara för SHL-spel vilket innebär att denna match är helt betydelselös för deras del och kommer givetvis inte ta några onödiga risker. Samtidigt måste  AIK vinna och kommer göra allt för gå segrande ur kvällens match. Därmed är det inte konstigt att oddsen från William Hill talar för en hemmaseger till AIK till låga 1,75 gånger pengarna.

Malmö  –   Djurgården

I kvällens match mellan Malmö och Djurgården är båda lagen piskade att vinna. Djurgården förlorade visserligen mot Örebro i det föregående mötet på Hovet men har dessförinnan tre raka segrar samtidigt som det går upp och ned för Malmö. Känslan är att denna match kan sluta hur som helst och kollar man på oddsen från William Hill så ger ett spel på Malmö som vinnare ger 2,30 och ett spel på gästande Djurgården 2,50 gånger pengarna.

Rögle –  Västerås

I kvällens tredje och sista möte är Rögle klar favorit hemma mot Västerås. Västerås innehar jumobplatsen i tabellen med endast sju poäng och är helt avhängda från allt vad SHL-spel heter. Vinner Rögle hemmamatchen mot Västerås har man tagit ett stort kliv mot en SHL-plats och kan bli helt klara beroende på vad som händer i dagens övriga matcher. Givetvis är det Rögle som är klar favorit i denna match på hemmais i Ängelholm till låga 1,35 gånger pengarna hos William Hill.

Oddsen för den näst sista omgången av Kvalserien 2014

Matchstart 1 X 2
19:00 Malmö  –   Djurgården 2,30 4,00 2,50
19:00 Rögle –  Västerås 1,35 5,30 6,50
19:00 AIK  –   Örebro HK 1,75 4,40 3,50

Oddsen är hämtade från William Hill

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 4 april, 2014