Kvalserien: Örebro och Rögle kan rycka i kväll

När första halvan av Kvalserien är avklarad kan vi konstatera att Örebro och Rögle toppar serien. I botten av tabellen ligger de två Stockholmslagen Djurgården och AIK som båda måste vinna i kväll.

Ödesmatch för Djurgården

Rögle möter Djurgården borta i kväll och med tanke på att Rögle är ett relativt bra bortalag, vilket de bland annat visade senast mot Örebro, är oddset 3,10 gånger pengarna, hos William Hill, mycket intressant. Djurgården är klara favoriter till 1,95 gånger pengarna men har mycket kvar att bevisa. Förlorar Djurgården kvällens match är de sannolikt helt borta ur toppstriden, vilket givetvis är motivation nog för att inte tappa kvällens match.

Seger av yttersta vikt för Västerås

Örebro gästar Västerås och är knapp favorit på bortaplan till oddset 2,20. Västerås har blandat och gett under kvalserien och lagets enda två segrar är mot bottenlagen Djurgården och AIK. Ska Västerås vara med på allvar i kampen om en SHL-plats är en seger i kväll av yttersta vikt.

Malmö klar favorit hemma mot AIK

Oddsen i det tredje mötet för kvällen mellan Malmö och jumbon AIK talar givetvis till hemmalaget Malmös fördel till 2,00 gånger pengarna hos William Hill. AIK har inte direkt imponerat i Kvalserien så här långt, med fyra raka förluster i bagaget, och det är svårt att se hur de ska kunna nå SHL nästa säsong. Vinner Malmö hänger de på topplagen men en förlust, samtidigt som både Rögle och Örebro tar poäng, kan sätta laget i ett mycket tufft läge inför fortsättningen.

Oddsen inför kvällens matcher i Kvalserien

Matcher i omgång 61X2
19:00Malmö  –  AIK2,004,003,00
19:00Västerås  –  Örebro HK2,703,902,20
19:00Djurgården  –  Rögle1,954,103,10

Oddsen ovan är hämtade från William Hill