Kvartsfinalerna i Champions League är lottade – de är oddsfavoriter

Odds och favoriter i Champions Leagues-semifinalerna

Efter åtta rafflande matcher med flera skrällar är det nu dags för kvartsfinaler i Champions League. Idag lottades de fyra mötena och spelbolaget Bethard har plockat fram fyra solklara favoriter att gå vidare om vi kikar på oddsen.

Det skrällde rejält i åttondelsfinalerna i Champions League. Först skickade ett ungt Ajax ut de regerande mästarna, sedan tre år tillbaka, Real Madrid. Följt av en osannolik upphämtning av ett skadeskjutet Manchester United som vann med 3-1 i bortareturen mot hårt satsande PSG. Vända gjorde även Juventus som hämta upp ett 0-2 underläge mot Atletico, efter tre Ronaldo-mål. Och värt att nämna är att Liverpool vann säkert borta mot Bayern med klara 3-1 efter 0-0 på Anfield.

Efter dagens lottning till kvartsfinalerna så har vi fyra intressanta möten att se fram emot i Ajax mot Juventus, Liverpool mot Porto, Manchester United mot Barcelona och ett helengelskt möte mellan Tottenham och Manchester City. Nedan ger vi vår analys och tankar inför dessa fyra kvartsfinaler.

Manchester United – Barcelona

Manchester United skrällde mot PSG med en reservbetonad elva i returen i Paris. Mot Barcelona så borde dock de flesta spelare vara tillbaka för United. United är oavsett underdogs mot detta Barcelona med Lionel Messi i spetsen. Ett Barcelona som är mycket beroende av sin storstjärna och skulle han gå sönder så skulle oddsen utjämnas inför denna kvartsfinal. United kommer att få det riktigt svårt mot detta Barcelona som vet hur man vinner Champions League-kvarter. Och vi tror, precis som Bethard, att Barcelona tar sig vidare.

Att gå vidare: 3,60 – 1,25

Spela hos Bethard

Klicka vidare för oddsen på det första mötet nedan:

10/04 21:00 Manchester United – Barcelona

Liverpool – Porto

Det mötet som känns klarast på förhand är Liverpool mot Porto. Porto fick en bra lottning i åttondelsfinalen och slog ut Roma efter övertid i returen. Men Liverpool är en helt annan femma. Ett Liverpool som senast var i CL-final och som inte slår av på takten oavsett motstånd. Liverpool skickade ut Bayern München i åttondelsfinalen utan några större bekymmer och ska bara ta sig vidare till semifinalen. Liverpool inleder hemma och blir det en seger i större mått så kan man vila spelare i returen, med tanke på att man även slåss om Premier League-titeln. Därmed kan det finnas en skrällchans för Porto i returen, dock är vi säkra på att Liverpool tar sig vidare.

Att gå vidare: 1,21 – 3,95

Spela hos Bethard

Klicka vidare för oddsen på det första mötet nedan:

09/04 21:00 Liverpool – Porto

Ajax mot Juventus

Ajax är i sin första kvartsfinal på 16 år och stod för en rejäl skräll när man skickade ut Real Madrid i åttondelsfinalen. Dock ska sägas att Ajax var bättre än Real Madrid i båda mötena och tog sig rättmätigt vidare. Detta unga Ajax har verkligen imponerat och det ska bli mycket intressant hur de tar sig an Juventus, med allt vad det innebär. Ett Juventus som lyckade vända på steken mot Atletico Madrid och man får tacka nyförvärvet Cristiano Ronaldo som gjorde alla tre målen i returen. Hur än talangfullt detta Ajax ser ut att vara så tror vi ändå att ett cyniskt Juventus med CL-experten Ronaldo i spetsen kommer bli en för tung uppgift. Ajax kan mycket väl skaka fram ett bra resultat på hemmaplan i det första mötet. Men Juventus borta är en helt annan sak. Vi tror, precis som oddsen talar för från Bethard, att Juventus tar sig vidare. 0-0 i Amsterdam och 2-0 hemma känns nära till hands.

Att gå vidare: 4,05 – 1,20

Spela hos Bethard

Klicka vidare för oddsen på det första mötet nedan:

10/04 21:00 Ajax – Juventus

Tottenham – Manchester City

Det sista av de fyra mötena är inget mindre än ett brittiskt ”derby” (om man får ta sig friheten att kalla det så) mellan de två storlagen Tottenham mot Manchester City. Även om det är ettan som möter trean i Premier League så känns inte detta möte speciellt spännande på förhand. Tottenham har verkligen inte övertygat den senaste tiden. Visst vann man borta mot Dortmund men man var inte det bättre laget men det räckte ändå med en Kane-briljans för att vinna med 1-0 och gå vidare med totalt 4-0. I Premier League har Tottenham haltat med fyra raka matcher utan segrar och tre förluster.

Bättre går det för Manchester City som återigen tagit tag i första platsen i Premier League. I åttondelsfinalen så vann City med hela 7-0 hemma mot Schalke i returen och med hela 10-2 över de två matcherna. City ser otroligt starka ut med en trupp som går att rotera utan att kvalitén sänks. City vet dessutom hur man vinner mot Tottenham och har ett rejält övertag i inbördes möten. City har vunnit de tre senaste mötena, varav två på bortaplan.

Även i detta fall så går vi på Bethards linje och tippar att City tar sig vidare.

Att gå vidare: 4,75 – 1,15

Spela hos Bethard

Klicka vidare för oddsen på det första mötet nedan:

09/04 21:00 Tottenham – Manchester City

Så spelas semifinalerna

I Semifinalerna möter vinnaren mellan  Barcelona och Manchester United Liverpool och Porto. Vilket i sin tur innebär att vinnare mellan Ajax och Juventus möter antingen Tottenham eller Manchester City. Semifinalerna kommer att spelas mellan den 30 april och 8 maj.