Landskamp: England favorit mot Sverige

Efter den svidande förlusten mot Danmark möter Sverige Enland i ytterligare en träningslandskamp senare i dag. Trots den fördelaktiga statistiken för Sverige så är England stora favoriter.

Matchstart: 21:00
TV: TV4 Sport
Livestreaming: TV4 Play, CSports

Sverige har en lång svit mot England och har inte förlorat mot England sen 1968. Så det är mer än bara att upprätta sin heder, efter 0-2 förlusten mot Danmark, som står på spel trots att det är en träningslandskamp.

England kommer att ställa upp med en annorlunda trupp om man jämför med matchen senast där de vann mot Spanien med 1-0 och nästan hela laget kommer mer eller mindre att bytas ut. En liknande situation ser det ut för Sveriges del som har gjort en del förändringar inför denna landskamp.

England fick mycket kritik för att de spelade väldigt defensivt mot Spanien, så det är ett offensivt England vi troligen kommer att få möta. Speciellt med tanke på det självförtroende som engelsmännen har skaffat sig efter den meriterande segern mot både värld- och europamästaren Spanien. Men det finns också en enorm press på England, från medierna, och som vi vet sedan tidigare har det engelska landslaget darrat många gånger tidigare.

Trolig startelva för Sverige (4-2-3-1)

Andreas Isaksson
Mikael Lustig – Jonas Olsson – Daniel Majstorovic – Martin Olsson
Pontus Wernbloom – Kim Källström
Rasmus Elm – Johan Elmander – Sebastian Larsson
Zlatan Ibrahimovic

Oddsen från spelbolagen för England – Sverige

:bwin: ger det bästa oddset för en Engelsk seger till 1.80 gånger pengarna, vilket också är i linje med de övriga spelbolagen. Sverige ges inte stora chanser och :betfair: ger det högsta oddset till 5.28 gånger pengarna.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 15 november, 2011