Landskamp: Sverige – Iran

Efter en välbehövlig seger mot Moldavien i EM-kvalet kommer Sverige under tisdagskvällen att ta emot Iran i en träningslandskamp på Friends Arena. Iran är lågt rankat men har en bra formkurva. Kikar vi på oddsen är Sverige given favorit.

Matchstart: 19:00
TV: Tv4
Odds (1-X-2): 1,55 – 4,00 – 6,50
Oddsen på att Zlatan nätar: 1,96

Oddsen hittar du hos Unibet

Sverige stod för en stabil insats borta mot Moldavien i EM-kvalet i förra veckan, men hade svårt att förvalta de lägen som gavs. Sveriges första mål mot Moldavien kom lite av en slump när Moldaviens målvakt misslyckades med en utspark som gick direkt mot Zlatan som han placerade in med en nick. Det andra målet kom sent i matchen på en straff, efter att Emil Forsberg fallit i utkanten av straffområdet, och Zlatan var säkerheten själv vid straffpunkten.

Nya skadeproblem på mittbackspositionen

Det som oroade inför matchen mot Moldavien var att mittbacksparet, Andreas Granqvist och orutinerade Erik Johansson, var oprövat tillsammans. Samarbetet funkade bra och Moldavien hade knappt en riktigt bra målchans. Johansson imponerade samtidigt som Granqvist visades ut sent i matchen, hårt kan tyckas, efter att ha dragit på sig ett andra gula kort. Mot Iran är Johansson osäker till spel och Per Karlsson, vanligtvis i AIK, har kallats in som säkerhet. Med tanke på skadeläget på mittbackspositionen är det sannolikt att Granqvist får spela trots att han är avstängd i nästa EM-kvalmöte.

Iran med en bra formkurva

Iran har ett bra facit i ryggen med fyra vinster på de fem senaste matcherna och går in i kvällens match med en 2-0 seger mot Chile. Iran kvalificerade sig till fotbolls-VM i Brasilien förra sommaren och stod för en rad imponerande insatser i gruppspelet genom att nolla Nigeria i premiären, förlora sent mot Argentina 0-1 för att sedan falla ihop mot ett redan utslaget Bosnien med 1-3.

Sverige klar oddsfavorit

Med en VM-deltagande i ryggen är det inte konstigt att Iran är högre rankat än Sverige, 42 plats mot Sveriges 45 plats. Men Sverige har helt klart en bättre trupp på papparet och Iran saknar stora profiler i laget. Med det sagt och med hemmaplan i kväll är det inte konstigt att Sverige är given favorit hos spelbolagen och kikar vi på oddsen ger bland annat Unibet låga 1,55 gånger pengarna på en svensk seger och hela 6,50 på att Iran tar hem mötet.

Zlatan favorit att näta mot Iran

Zlatan gjorde, som tidigare nämnt båda, målen mot Moldavien senast och är Unibets främsta favorit att näta på Iran till oddset 1,96 gånger pengarna.

Sveriges startelva

23 Robin Olsen
13 Anton Tinnerholm, 15 Erik Johansson, 4 Andreas Granqvist, 2 Pierre Bengtsson
22 Erkan Zengin, 8 Albin Ekdal, 9 Kim Källström, 6 Emil Forsberg
10 Zlatan Ibrahimovic, 19 Marcus Berg.

På bänken:
1 Andreas Isaksson, 12 Kristoffer Nordfeldt – 3 Filip Helander, 5 Martin Olsson, 7 Sebastian Larsson, 11 Johan Elmander, 14 Per Karlsson, 16 pontus Wernbloom, 17 Robin Quaison, 18 Marcus Rohdén, 20 Ola Toivonen, 21 Isaac Kiese Thelin.