Ligacupsemi – Se upp för Liverpool

Manchester City är favoriter mot Liverpool i kvällens semifinal Ligacupen. Vi höjer dock ett varningens finger för Pool som mycket väl kan överraska till fint odds.

Normalt är förstås Manchester City det starkare laget vilket också förra veckans möte i ligan visade. Då vann Roberto Mancinis mannar med klara 3-0.

Mancini, som nu gått ut och beklagat sig över sin tunna trupp, saknar bröderna Kolo och Yaya Touré som förbereder sig inför de Afrikanska Mästerskapen. Dessutom är mittbacken och lagkaptenen Vincent Kompany avstängd (fyra matcher) efter det röda kortet i FA-cupmötet med rivalen United i söndags.

Anfallarna Mario Balotelli och Edin Dzeko är skadade och kreatören David Silva osäkert startande. Positivt för City är att defensive mittfältaren Gareth Barry nu är tillbaka efter avstängning.

Försvagad startelva
Troligen innebär detta att orutinerade Stefan Savic tar plats i mittlåset, att Nigel de Jong och Barry startar på mittfältet tillsammans med James Milner och att Kun Agueru flankeras av Adam Johnson och Samir Nasri i anfallslinjen.

Med detta i åtanke blir man helt klart sugen på ett spel på Liverpool vars manager Kenny Daglish har ett betydligt bättre skade- och avstängningsläge att hantera.

Gerrard kanske startar
Luis Suarez missar förstås matchen efter sin långa avstängning. Missar matchen gör även viktige mittfältaren Lucas Leiva som är långtidsskadad.

Dock kan Steven Gerrard vara aktuell från start.

Det här är helt klart en match där förutsättningarna jämnats ut. Därför går vi på bortavinst till oddset 4 ggr pengarna hos :unibet:!

Returen på Anfield Road spelas den 25 januari.