Londonderby inleder het spelhelg

FotbollI morgon smäller det i Göteborg. Men det är imorgon, idag kollar vi in helgens alla toppmatcher i de största ligorna i Europa. Det spelas en hel del intressanta matcher med lika intressanta odds. Vi börjar i Premier League.

Den tidiga matchen i Premier League är en riktig höjdare. Ett klassiskt derby i norra London. Arsenal mot Tottenham Hotspur. Årets match för de båda lagens supportrar.

Oddsen talar för Arsenal som är favoriter att vinna derbyt till runt 1,60 hos spelbolagen. Ett spel på Spurs ger hela 6,25 hos :Betway: och :Expekt:.

I fjol slutade bägge mötena oavgjort. På Emirates gjorde Spurs 2 mål i slutskedet i en helt osannolik match som slutade 4-4! På White Hart Lane blev de 0-0. Lirar du kryss igen?

De övriga topplagen spelar som följer i helgen;
Fulham – Liverpool
Bolton – Chelsea
Manchester U – Blackburn
Everton – Aston Villa
Birmingham – Manchester C

Svår uppgift för pressat Real

Det står inga toppmatcher på programmet i La Liga. Men den match som är mest spännande på förhand är definitivt Madridderbyt mellan ett Real i ”kris” och Getafe.

Spelbolagen tror stenhårt på Real, men se upp säger vi. Getafe håller god klass och vann hemmamötet med 3-1 ifjol. På bortaplan pressade man Real som dock vann med 3-2.

Andra matcher av intresse i La Liga;
Osasuna – Barcelona
Xerez – Sevilla
Deportivo La Coruna – Sporting Gijon
Malaga – Valencia

Två överraskningar möts i Genua

I Serie A lyser också stormatcherna med sin frånvaro. Matchen mellan säsongens två stora positiva överraskningar, Sampdoria och Bari, sticker dock ut en aning.

Sampdoria ska försöka hämta sig efter smällen mot Juventus, 1-5, förra omgången och man gör det mot en svårbemästrad nykomlig från södra Italien. Bari har fem kryss hittills, oavgjort igen kanske?

Övriga storlag i Serie A spelar så här;
Juventus – Napoli
Milan – Parma
Livorno – Inter
Roma – Bologna

Vågar du lita på Bayern?

Till sist tar vi en titt på Bundesliga. Och äntligen hittar vi en till stormatch. Den spelas i södra Tyskland mellan Stuttgart och Bayern München.

Spelbolagen håller Bayern som favoriter till strax under 2 gånger pengarna. Stuttgart har inlett säsongen uselt men motsvarande möte förra året slutade 2-2.

Storlagens matcher;
Hamburg – Borussia Mönchengladbach
Nurnberg – Werder Bremen
Wolfburg – Mainz
Shalke 04 – Bayer Leverkusen

Skribent: Johan

Skriven den 31 oktober, 2009