Malmö FF och Helsingborg vinner

:ladbrokes-logo:Omstart av Allsvenskan efter ett lyckat landslagsuppehåll för svensk del. Den tjugoandra omgången bjuder bland annat på ett derby och flera viktiga bottenmöten. Men fokus ligger förstås på den jämna guldkampen.

Fredag 10/9

Häcken-Halmstad 1,90-3,40-3,80
Tuff match för notoriskt bortasvaga Halmstad. Sämst i Allsvenskan på bortagräs tillsammans med AIK. Ställs här mot ett Häcken som tillhör de ojämnare lagen i Allsvenskan. Förra årets succéduo Östberg/Söderberg i mittlåset har inte spelat många matcher ihop, vilket är en del av förklaringen. Paulinhos avsaknad av form en annan. Två lag som på pappret har mycket kvalité framåt. För dagen inte mycket mer än hemmaplansfördelen som skiljer lagen åt. Hemmaseger.

Lördag 11/9
Helsingborg-Gefle 1,35-4,50-8,50
Toppen mot botten. Helsingborg stod för årets bottennapp mot ÖSK där de fick storpisk och försprånget är därmed helt borta. Formen är ett frågetecken och uppehållet kom förmodligen väldigt lägligt. Alexander Gerndt ställs här mot sina forna lagkamrater i Gefle. Här råder för dagen så stor klasskillnad det kan bli i Allsvenskan, en av säsongens på förhand starkaste hemmafavoriter. Etta!

Elfsborg-Mjällby 1,75-3,50-4,50
Tunga avbräck för Elfsborg som får klara sig utan avstängde Avdic och mittback Wikström. Anders Svensson fick gå av skadad mot Ungern och kan vara ett frågetecken här. För Mjällby kom uppehållet lägligt och man fick dessutom behålla både Osiako och El-Kabir som var ryktade att försvinna till proffslivet. Förhoppningsvis kan de nu hålla fokus på Allsvenskan igen, och hitta tillbaka till vårformen. Mjällby har definitivt möjlighet att störa Elfsborg utan Avdic. Öppet!

Trelleborg-AIK 2,30-3,20-3,00
Trelleborg hoppas fortsätta sin fina höstform, men får här göra det utan Magnus Andersson som är avstängd. AIK fick som väntat respass ur Europa League mot Kalmars övermän Levski Sofia trots en bra insats i Bulgarien. Walid Atta fortsatt avstängd av styrelsen då han vägrat skriva nytt kontrakt med klubben. Två lag som båda lever mycket på sin hemmastyrka och två lag som haft problem offensivt. Mycket viktig match för båda lagen, och mycket tyder på att TFF skjuter AIK fast i botten!

Åtvidaberg-Malmö FF 5,50-3,60-1,60
Wilton Figuiredo saknas för MFF pga avstängning. Ofere har lämnat för proffslivet i Italien. MFF bör trots dessa avbräck avfärda jumbon enkelt. Konstgräset på Kopparvallen bör passa kvicka, tekniska Malmö bra. Ett Malmö som nu är stora favoriter till att vinna Allsvenskan efter HIF:s ras. Åtvidaberg har närmat sig bottenlagen efter bra insatser på slutet, framförallt på bortaplan där deras spel kommer till sin rätta. Här ska de vara chanslösa mot Sveriges bästa lag! Tvåa.

Söndag 12/9
Djurgården-Örebro 2,75-3,20-2,45
Stor uppvisning av ÖSK hemma mot serieledande Helsingborg innan uppehållet, där laget definitivt visade guldkvaliteter. Även hemmalaget har gått bra senaste tiden. Örebro har vässat sitt bortaspel, och är faktiskt inte helt borta från en eventuell guldstrid. Två av Allsvenskans bästa mittfältare, Sjölund och Gerzic gör upp här. Öppen match på förhand där Djurgården på sin dag kan störa vilket lag som helst hemma på Stadion. Örebro aningen bättre och får utgångstipset.

Måndag 13/9
IFK Göteborg-Gais 1,65-3,60-5,00
Göteborgsderby. Gustav Svensson har flyttat till Turkiet, avbräck för Blåvitt. Gais har haft det tufft med skador senaste tiden, ett läge som förbättrats nu. Historiskt sett ett kraftigt övertag för Änglarna, men iår är styrkeförhållandena aningen utjämnade. Hemmaplansfördelen liten då även Gais delar Ullevi. Gais kommer sätta defensiven i främsta rummet, vilket de gjort bra denna säsong. Målsnålt och fasta situationer kan avgöra. Öppet på förhand och IFK är för stora favoriter!

Kalmar FF-Brommapojkarna 1,70-3,50-4,75
Kalmar har visat dålig form senaste matcherna och riskerar här bli indraget i bottenstriden på allvar. Skadeproblem på Sobralense och Tobias Eriksson har varit en bidragande faktor till raset. BP hoppas att deras starka defensiv ska hålla de kvar i Allsvenskan, för framåt har de varit usla. Kalmar med ett bättre skadeläge ska vara klara favoriter hemma mot BP, hemmaseger.

Aktuella odds ? Allsvenskan omgång 22

*odds från :Ladbrokes:
Häcken – Halmstad  1,90  3,40  3,80 
Trelleborg – AIK  2,30  3,20  3,00
Elfsborg – Mjällby  1,75  3,50  4,50 
Åtvidaberg – Malmö  5,50  3,60  1,60 
Helsingborg – Gefle  1,35  4,50  8,50
Djurgården – Örebro  2,75  3,20  2,45 
Kalmar – BP  1,70  3,50  4,75
Göteborg – GAIS  1,61  3,75  5,00 

Kolla in fler allsvenska odds i oddsjämförelsen!