Med fokus på Allsvenskan

Normalt brukar ju intresset för fotboll riktas mot den brittiska halvön så fort det blir lördag eftersom hela Premier League brukar bjuda på full omgång. Vi väljer emellertid att titta lite närmre på det enda allsvenska mötet under lördagen, det mellan Halmstad Bollklubb och Helsingborg.

Det är två relativt sargade lag som går ut på planen under eftermiddagen. Halmstad BK har haft en mycket jobbig och tung säsong med många tungrodda förluster, nu senast mot Örgryte som mer eller mindre inte lyckats ta några poäng alls under det här årets allsvenska. Nu verkar det emellertid som att de fått fart vilket givetvis inte hjälpte Halmstad.

Helsingborg däremot inledde säsongen på ett strålande sätt och var länge högt högt upp i årets tabell. Nu har de emellertid halkat efter och återfinns på en femte plats med 36 pinnar intjänade. Helsingborg har dragits med skador under en längre period där bland annat toppforwaden Henrik Larsson ingått. Det har givetvis varit ett stort avbräck för skåningarna som haft mycket svårt att göra mål. Nu går de ut på planen med tre poäng i ryggen efter fina 3 – 0 segern mot Gefle borta i förra omgången.

Så, kontentan ger oss ett hemmalag med väldigt tveksamma resultat och en dålig form medan bortalaget går in med ökat självförtroende och flera skadade spelare tillbaka, då bland annat Henke Larsson. Vad brukar sådant betyda? Givetvis en mycket bra och spelbar tvåa i oddset. Helsingborg kan spelas till fina oddset2,50 hos :Centrebet:.

Halmstad vs Helsingborg – 1 X 2

1: 3,00 – :Expekt:
X: 3,35 – :Unibet:
2: 2,50 – :Centrebet:

Halmstad vs Helsingborg – Spelare gör mål

Henrik Larsson: 2,90 – :Unibet:
Emir Kujovic: 3,75 – :Bet365:
Christoffer Andersson: 3,57 – :bwin:

Halmstad vs Helsingborg – Halvtidsresultat

0-0: 3,05 – :Unibet:
0-1: 4,50 – :bet365:
1-0: 5,25 – :Unibet:
1-1: 8,00 – :Bet365:

Oddsen är hämtade från spelbolagen den 19 september 2009

Lycka till!