Melodifestivalen: Inför deltävling 1 – de är favoriter

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.
Melodifestivalen odds

Deltävling 1 går av stapeln på lördag när årets Mello-cirkus ska dra igång. Vi kikar in de sju bidragen som gör upp och enligt oddsen från Unibet så har Jon Henrik Fjällgren redan bokat in en plats i finalen. Men vem som gör honom sällskap är ovisst.

Melodifestivalen 2023 drar igång denna vecka med deltävling 1 på lördag. Farah Abadi är tillbaka som programledare även detta år och tillsammans med komikern Jesper Rönndahl kommer paret att lotsa oss hela vägen till finalen den 11 mars. Även schlagerräven Linda Bengtzing kommer att finns med på ett hörn och kommer att leda det som kallas förfesten och efterfesten, som går att se på SVT Play.

Nytt för i år är att semifinalen, som i fjol ersatte ”andra chansen”, görs om. Istället för att bidragen delas in i två grupper så tävlar alla de åtta bidragen mot varandra i en grupp. Och de fyra som går vidare är helt enkelt de som får poäng under kvällen. Poäng kommer att delas ut baserat på antalet röster i varje åldersgrupp.

De gör upp i deltävling 1

Nu på lördag drar alltså Mello 2023 igång och som vanligt ska sju bidrag göra upp om två finalplatser och två platser till semifinalen.

I deltävling 1 består startfältet av hela fem återkommande artister: Tone Sekelius som gjorde debut i fjol, Loulou LaMotte från The Mamas, Victor Crone som tävlat två gånger tidigare och vunnit Estlands motsvarighet, Eva Rydberg och Ewa Roos som gjorde succé med ”Rena Rama Ding Dong” 2021 och Jon Henrik Fjällgren som tävlat tre gånger tidigare och som detta år ställer upp tillsammans med Arc North och Adam Woods. Debutanter i helgens första deltävling är Rejhan och duon Elov & Beny.

Deltävling 1 Melodifestivalen 2023 i Scandinavium, Göteborg
Deltävling 1 i Melodifestivalen 2023 avgörs i Scandinavium, Göteborg

Se alla bidragen och startordningen nedan för deltävling 1.

Nr Artist Bidrag
1 Tone Sekelius Rhythm of my show
2 Loulou LaMotte Inga sorger
3 Rejhan Haunted
4 Elov & Beny Raggen går
5 Victor Crone Diamonds
6 Eva Rydberg och Ewa Roos Länge leve livet
7 Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods Where are you (Sávežan)
Bidragen och startordningen för deltävling 1

Här kan du tjuvlyssna på alla de sju bidragen i deltävling 1 >

Oddsen på lördagens första deltävling

Nedan har vi samlat de senaste oddsen på deltävling 1 och oddsen talar sitt tydliga språk. Jon Henrik Fjällgren & Co är klar favorit att ta sig vidare med bidraget ”Where are you” till otroligt låga 1.05 gånger pengarna hos Unibet. Och spelbolaget ger därefter Tone Sekelius den bästa chansen att ta den andra finalplatsen med bidraget ”Rhythm of my show” till oddset 1.90. Främsta utmanare om en finalplats är därefter Elov & Beny med bidraget ”Raggen går” till oddset 3.50 och Loulou Lamotte med ”Inga sorger” till 4.75 gånger pengarna.

Se fler odds nedan.

Deltävling 1 Göteborg - Kvalificera sig för Final

Spel Vinstchans Odds
Spelstopp: 23-02-04 08:00
Jon Henrik Fjällgren
43.51% 1.03 Spela
Tone Sekelius
32.01% 1.40 Spela
Elov & Beny
7.79% 5.75 Spela
Victor Crone
7.47% 6.00 Spela
Loulou Lamotte
5.98% 7.50 Spela
Eva Rydberg & Ewa Roos
2.13% 21.00 Spela
Rejhan
1.09% 41.00 Spela
Fler odds Färre odds

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 2 februari, 2023