Schlagerfestivalen: Spännande uppgörelse i den fjärde deltävlingen

I helgen är det dags för Schlagerfestivalens fjärde och sista deltävling för i år. Tävlingen har så här långt bjudit på såväl skrällar som favorittippade vinnare. Sett till oddsen är det John Lundmark som tar hem segern på lördag.

Till helgen är det alltså dags för den sista deltävlingen, utöver andra chansen, innan finalen i Friends arena den 9 mars. Favorittippad är John Lundmark med sitt bidrag ”Too Late For Love”. John gjorde debut på Schlager-scenen förra året då han slutade på en tredje plats i finalen.

John är en man med många talanger och har en bakgrund som bland annat guldmedaljör i friidrott och textförfattare. Han var bland annat en av de medverkande till låten ”When you tell the world you’re mine” som spelades på Kronprinsessans bröllop. Nu går han alltså upp på scen för andra gången och tippas sjunga sig rakt in i svenska folkets hjärtan och vidare till Friends arena.

Unga kandidater slåss om finalplats

Det finns en hel del unga förmågor som, om vi tittar på oddsen hos 888sport, spås ha en chans till finalplats på lördag. En av dem är Bishara, som är årets yngsta deltagare. Han deltar med sitt bidrag ”On my own” skrivet av bland andra förra årets vinnare Benjamin Ingrosso. Bishara upptäcktes på Instagram, där han har över hundratusen följare, så sent som i våras. Ett bet på Bishara som finalist ger 2,25 gånger pengarna. Inte långt därifrån kommer Lisa Ajax, som deltagit i Schlagerfestivalen två gånger tidigare, och dessutom är Sveriges yngsta vinnare av tävlingen Idol (2014).
Vi gissar på att även Anton Hagman, som gick till final, efter att ha slagit ut Loreen i andra chansen, 2017 kan vara en stark stark kandidat till finalplats med sitt bidrag ”Känner dig”.

Flipp eller flopp

En spännande debut i årets Schlagerfestival står Pagan Fury för. Det är ett folkmetalband som bidrar med ett annorlunda sound och en häftig scenklädsel. Kan inslag av fiol och mungiga bidra till en riktig skräll? 8,50 gånger pengarna får den som bettar på detta band om de vinner.

Oddsen att få vidare till finalen

John Lundvik 1,35
Bishara 2,25
Lisa Ajax 2,35
Arvingarna 3,00
Anton Hagman 3,50
Pagan Fury 8,50
Ann-Louise Hansson 21,00

Oddsen är hämtade från 888sport den 14:00 den 19/2 2019