Mer livesänd trav- och galopp i TV

? Det känns väldigt roligt att travet och galoppen kan erbjuda sina tittare ännu mycket mer livesänd action. Det är ju det all sport handlar om, egentligen – dramatiken direkt, understryker Niclas Andersson, VD på Kanal 75.

Trav och galopp upplevs alltid bäst på plats. På någon av landets trav- och galoppbanor.

Näst bäst att följa dramatiken och spänningen är i TV-soffan, framför datorn, hos ett ATG-ombud eller via mobilen.

Utbudet och tillgängligheten går hand i hand. Flera tävlingar skapar flera TV-sändningar och program.
ATG har tre typer av program.

o De som heter något med ”Vinnare”, som är sammanfattningar i TV4-miljö.
o De som heter något med ”Direkt”, som är direktsändningar i TV4-miljö.
o De som heter något med ”Live”, som är direktsändningar i egna kanaler (nätet, ombud, m m).

Samtliga tre programformer utvecklas och förbättras markant under 2011, med tittaren som den stora vinnaren.

Eller vad säjs om följande nyheter:

+ V75 Direkt. 35 direktsända lördagar i TV4 eller TV4 Plus. En ökning med 13 lördagar. Tiden alltid klockan 14.00?17.00. Inget kanalbyte. Ingen delad tid med fotbollen. Premiär 19 mars.

+ Vinnare V75. Sammandraget. Sänds 52 veckor i TV4. Tid 18.00?19.00. Från den 19 mars får programmet en ansiktslyftning, med glada vinnare i centrum.

+ Tyngre fokus på TV4 Sport. Från den 3 januari flyttas lunchprogrammen (från TV4) och kvällssändningarna (från TV4 Plus) dit. I den här kanalen visas också livesändningarna från V64 (cirka 45 av 52 veckor) samt de extra V75-omgångarna mitt i veckan.

+ Närvaron i TV4:s Sporten på onsdagskvällar förlängs då det allra hetaste från Solvallas V64 visas under cirka en och en halv minut.

+ I TV4 Sport bjuds det på direktsända lunchtävlingar. Sammandraget ”Dagens Rätt” läggs ner och ersätts med ”Lunchtravet Direkt” och ”Lunchgaloppen Direkt” (onsdagar). Hela V4-omgången direktsänds både på vardagar kl 12.00?13.30 och helgdagar kl 12.30?14.00. Sista halvtimman görs dock som ett minisammandrag där de tre första loppen snabbrepeteras innan det fjärde sänds live.

+ Två program som blir kvar i moderkanalen TV4 är den långa söndagssändningen, kl 17.05?17.55, samt den korta fredagssändningen, som i dag kallas ”Dagens Flex”, 17.50?18.00. Båda programmen kommer att göras om innehållsmässigt, det sistnämnda får till och med ett nytt namn, från och med helgen 18-20 mars.

Nyckeldatumen i förändringens trav- och galopp-TV-värld tycks alltså vara 3 januari och helgen 18-20 mars.

? Totalt sett känns kombinationen av alla våra sändningsforum som en väldigt bra mix för att kunna göra så många olika typer av tittare som möjligt nöjda och ännu mera intresserade av trav och galopp.

? Jag är stolt över vår mix med egna ATG-sändningar på nätet och hos ombud, ihop med de viktigaste sändningsformaten i stora, breda TV4 och så nu då även riktigt många program med idrotts-puls i TV4 Sport.

– Det känns helt enkelt kanon, avslutar Niclas Andersson VD på Kanal 75, ATG:s eget TV-bolag.

Skribent: Johan

Skriven den 30 december, 2010