Milla tror på Ghana och Egypten

:expekt-logo:Expekts Roger Milla tror på Ghana och Egypten i semifinalerna i afrikanska mästerskapen – och ger samtidigt en känga till de utslagna storlagen Elfenbenskusten och hans eget Kamerun.
– Man måste ha ödmjukhet för att lyckas, säger Milla.

Didiger Drogbas Elfenbenskusten och Samuel Eto´os Kamerun hörde till de tyngsta guldfavoriterna i afrikanska mästerskapen men slogs ut redan i kvartsfinalen.

Roger Milla, VM-legenden från 1990 och 1994 när Kamerun charmade fotbollsvärlden, har tippat varje match i afrikanska mästerskapen för :Expekt:, och säger:

– Detta visar att du måste ha ödmjukhet för att lyckas, något som Elfenbenskusten inte hade. De såg nästan förvånade ut av Algeriets vilja att vinna. Jag hoppas att Elfenbenskustens misslyckande blir en bra väckarklocka inför VM.

För mitt Kamerun var problemet att de inte höll ihop som ett lag. Dessutom var det många förändringar som störde laget.

I semifinalerna Ghana-Nigeria och Algeriet-Egypten har Milla sin uppfatting klar.

Här är hans tips på :expekt: i afrikanska mästerskapen:

Ghana – Nigeria 1 Odds: 2.65 – :Expekt:

Jag gillar vad jag har sett av Ghana hittills i Angola. De har en bra mix av unga och gamla spelare och de nya spelarna har gett laget energi. Deras unga spelare vet också hur man vinner, de är regerande mästare för U20 i både Afrika och världen!

Algeriet – Egypten 2 Odds: 2.30 – :Expekt:

De här båda lagen möts för fjärde gången på sex månader. Egypten är ute efter revansch efter att Algeriet slog ut dem i kvalet till VM. Just det faktum att Egypten inte kom till VM är viktigt, Egypten har allt sitt fokus under 2010 på afrikanska mästerskapen. Laget är obesegrat, det har visat god form genom hela turneringen och siktar på att skriva historia genom att vinna de afrikanska mästerskapen för tredje gången i rad.