Mjällby mot Allsvenskan

Mjällby har gjort tre säsonger i Allsvenskan. Senast klubben spelade i högsta serien var 1985. Nu är Mjällby med raska kliv på väg mot en ny sejour i Allsvenskan. Laget från Listerlandet gör flest mål, släpper in minst, har endast en förlust och leder Superettan solklart.
Söndag 7 juni

Åtvidaberg-Qviding 1,90 – 3,50 – 3,40 :Ladbrokes:

Åtvidaberg besegrade Ängelholm borta (1-0) i en tät tillställning. I och med den segern klättrade östgötarna upp på den andraplats som innebär avancemang till Allsvenskan. Qviding var illa ute mot Vasalund (1-1) efter att ha legat under och dessutom fått en spelare utvisad. Mycket starkt att under slika omständigheter komma igen och sno åt sig en poäng. Åtvidaberg är emellertid mycket svåra att rubba på Kopparvallen. Stabil etta till odds 1,90.

Vasalund-Sirius 2,10 – 3,40 – 3,00 :Ladbrokes:

Vasalund hade greppet om Qviding och borde med en man mer stängt matchen. Sirius var totalt chanslösa mot Mjällby (0-4). Det uppsalaborna fick med sig var en förstklassig lektion i ämnet anfallsfotboll. Hinner man lära läxan till på söndag? Tveksamt. Stabil etta. Odds 2,10.

Ljungskile-IFK Norrköping 2,25 – 3,40 – 2,75 – :Ladbrokes:

Ljungskile förlorade borta mot Falkenberg (0-1) och ligger nu på nedflyttningsplats. Inte mycket stämmer för bohuslänningarna. Framförallt släpper man in för många mål. Tätar inte LSK till hålen på det sjunkande skeppet kan det bära sig så illa att man för andra året i rad faller en division. IFK Norrköping fortsätter kräftgången. 0-0 mot Väsby var en kavalkad av missade målchanser. På bortaplan är pressen att lyckas betydligt mindre. Läge för retroaktiv utdelning mot Ljungskile. Tvåan testas. Odds 2,75.

Landskrona-Falkenberg 1,90 – 3,50 – 3,40 – :Ladbrokes:

Efter en ökenvandring av sorten riktigt lång överraskade Landskrona genom att vinna borta mot formstarka Jönköping. Falkenberg har en längre tid visat fina takter och avancerade i och med segern mot Ljungskile till plats fem. Räkna med en jämn och tuff tillställning. Falkenberg spelas på visad toppform. Odds 3,40.

Måndag 8 juni

Trollhättan-Ängelholm 2,75 – 3,40 – 2,25 – :Ladbrokes:

Nykomlingen Trollhättan fortsätter att plocka poäng här och var. Varje gång med en urstark defensiv som främsta vapen. Senast tog Trollhättan en ny pinne när man spelade 0-0 borta mot GIF Sundsvall. Ängelholm tappade till Åtvidaberg (0-1), men skapade flera fina chanser och kunde lika gärna vunnit. Det lär ännu en gång bli målsnålt i Trollhättan. Läge att spela X då 0-0 hänger i luften. Odds 3,40.

Syrianska-GIF Sundsvall 2,30 – 3,40 – 2,70 – :Ladbrokes:

Syrianska vann derbyt mot Assyriska (1-0) och ståtar nu med tre raka segrar. En tight defensiv linje med Suleyman Sleyman som frontfigur är den främsta anledningen till varför det går så bra. Skadetyngda GIF Sundsvall har det kämpigt. 0-0 hemma mot Trollhättan var givetvis en missräkning. Giffarna får hoppas på att urladdningen mot Assyriska sitter i benen på hemmalaget. Ändå svårt att gå emot ett Syrianska fulltankat med form. Stark etta till odds 2,30.