NHL: I natt kan Rangers bli klara för final!

New York Rangers leder med 3-1 i matcher inför nattens femte möte mot Montreal Canadiens i Eastern Conference-finalen i Stanley Cup-slutspelet. Vid seger så är Rangers därmed klara för final, den första sedan 1994, och kollar vi på oddsen är de favoriter att göra så.

NY Rangers – Montreal Canadiens

Matchstart: 20:45
TV: Viasat Hockey
Odds (1-X-2): 2,30 – 3,90 – 2,50 (William Hill)

Efter att ha inlett med två raka bortasegrar så såg det mycket ljust ut för New York Rangers i Eastern Conference-finalen mot Montreal Canadiens. Montreal ryckte dock upp sig i den tredje matchen, som gick till förlängning, och tog en mycket viktig seger i Madison Square Garden i New York. Den fjärde matchen i New York gick också den till förlängning men denna gång var det Rangers som drog det längsta och Martin St. Louis satte pucken i den 7:e övertidsminuten som innebar att Rangers tog ledning med 3-1 i matcher. Med det sagt så har Rangers därmed tre chanser på sig att avancera till finalen.

Lundqvist nyckelspelare

Henrik Lundqvist har skött sin uppgift i mål med bravur, under de fyra matcherna som hittills spelats mot Montreal, och har han haft en räddningsprocent på över 90% i samtliga matcher utom en. I senaste mötet kom han upp i 93,1% och en toppnotering på 97% satte han i andra matchomgången. Lundqvist är givetvis en nyckelspelare för Rangers och han brukar också vara bäst när det verkligen gäller.

Rangers knapp oddsfavorit

Det är nästan 20 år sedan som New York Rangers var i en Stanley Cup-final och i natt är knappa favoriter att vinna mot Montreal. William Hill har satt oddset 2,30 för seger till amerikanarna och ger 2,50 gånger pengarna för seger till kanadensarna. Det lär med andra ord bli en riktigt jämn match vi har att se fram emot om vi ska tro William Hill.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 27 maj, 2014