NHL: Oddsen inför finalen av Stanley Cup 2013

Det är nu klart att Chicago Blackhawks och Boston Bruins kommer att göra upp om Stanley Cup-titeln, efter att ha slagit ut de regerande mästarna Los Angeles Kings respektive förhandsfavoriten Pittsburg Penguins. Kollar man på oddsen är nu Chicago Blackhawks favorit att ta hem finalen.

Inför semifinalen mellan Pittsburg Penguins och Boston Bruins var Penguins den stora favoriten på förhand. Men Penguins pallade inte för favoritskapet och föll i fyra raka matcher. En stor del av Bostons framgångar kan tillskrivas målvakten Tuukka Rask, som endast släppte in två mål mot Penguins i semifinalserien, och varit fenomenal under slutspelet.

I finalen kommer Boston att möta succélaget från grundserien Chicago Blackhawks. Blackhawks resa i semifinalen mot fjolårsvinnaren Los Angeles Kings blev också relativt kort och man vann med totalt 4-1 i matcher.

Blackhawks favorit

Det kommer att bli en oerhört spännande final mellan två lag som är duktiga på att döda utvisningar men som samtidigt har haft det svårt att lyckas i power play. Kollar man på oddsen så är det ingen större överraskning att Chicago Blackhawks är favorit att lyfta Stanley Cup-bucklan och NordicBet ger 1,67 gånger pengarna om de skulle göra så. Ett spel på Boston Bruins som Stanley Cup-vinnare ger 2,25 gånger pengarna hos spelbolaget.

Den första matchen kommer att spelas natten till torsdag med nedsläpp vid klockan 02:00.

Oddsen inför Stanley Cup-finalen 2013

Omgång 11X2
02:00Chicago Blackhawks – Boston Bruins2,203,653,00

Att ta hem titeln

Chicago Blackhawks1,67
Boston Bruins2,25

Oddsen är hämtade från NordicBet