Nigeria storfavorit att ta sig vidare

Angola, Algeriet, Elfenbenskusten, Ghana och Egypten är vidare till kvartsfinal i Afrikanska mästerskapen. Idag har Nigeria chansen att ta sig dit. Och man har god chans då man möter Mozambique i en direkt avgörande match. Nigeria är stora favoriter enligt oddsen.

De dubbla afrikanska mästarna Nigeria slåss med Mozambique och Benin om den sista slutspelsplatsen bakom Egypten i grupp C och har ett bra utgångsläge med sina 3 poäng.

Enligt cafonline.com kommer Nigeria att få klara sig utan Evertonförsvararen Joseph Yobo, medan det finns stora frågetecken för hypersnabbe Wolfsburganfallaren Obafemi Martins.

Mozambique har överraskat med fina insatser mot både Egypten och Benin, men har aldrig tidigare avancerat från gruppspelet i Afrikanska mästerskapen (3 försök).

– Vi har fortfarande chansen att kvalificera oss för kvartsfinal. Om vi slår Nigeria, kommer vi att nå kvarten. Världen har nu fått se att vi spelar fotboll i Mozambique och mot Nigeria kommer vi att visa vad vi är kapabla till, säger mittfältaren Elias Pelembe inför matchen till cafonline.com.

Afrikanska mästerskapen – Grupp C

Matcher
Egypten – Nigeria
Mozambique – Benin
Nigeria – Benin
Egypten – Mozambique
Egypten – Benin
Nigeria – Mozambique
3 – 1
2 – 2
1 – 0
2 – 0
Odds
Odds
Grupp C  – Tabell
1. Egypten25-16
2. Nigeria22-33
3. Benin22-31
4. Mozambique22-41