Niklas Wikegård tippar kvartsfinalerna

:expekt-logo:Inför SM-slutspelet i ishockey passar vi självklart på att kolla in vad Expekts hockeyexpert Niklas Wikegård tror om de fyra kvartsfinalerna.
– Bästa fjärdekedjan vinner SM-guld, skriver Wikegård på Expekt.

Vi börjar med den stora guldfavoriten HV 71 som möter formstarka Timrå. HV har som bekant vunnit SM-guld från samma position som Timrå nu inleder slutspelet i, men att Timrå ska kunna rubba just HV tror Wikegård inte. Men en jämn serie blir det.

Här är Wikegårds Expekttips i sin helhet:

HV71 – Timrå IK

För HV är det är stor skillnad mellan att vara hundraprocentigt sugna att vinna en kvartsfinal mot 99 procent. Janne Karlsson sa i SvT i söndags att nu letar vi efter ?Flooooet?..? Han måste hitta drivet hos nyckelspelare som Liv och Davidsson!

HV är mycket beroende av förstafemman och Voutilainen är inte i samma form som tidigare på säsongen. Petrasek har en skada man försöker gömma! Challe Berglund och hans Timrå IK har ett bra läge att ?skrämma? HV ännu mer än ifjol. Och då gick det till sju matcher.

Power-play måste upp ett par snäpp och ett antal spelare måste ta på sig grisuniformen. Lindbäck måste fortsätta att storspela! Tips: Mycket svårttippat! 4 – 3 i matcher till HV blir ändå tipset! Tack vare att HV har lite fler tuffa spelare i sitt lag.

Odds att gå vidare: HV 71 – Timrå 1.10 – 5.85 :expekt:

Linköpings HC – Frölunda

Inget av lagen känns riktigt heta!? Frölunda har haft en riktigt knackig säsong med spelare in och ut. Varför skulle laget helt plötsligt göra en radda bra matcher? LHC är lite stabilare med vassa spetsar i Linka ?Lavach och Mårtensson. Problemet? Ingen av dem känns som ?slutspelsspelare?! Tips: Jag tror att LHC vinner med 4 – 2 i matcher.

Odds att gå vidare: Linköping – Frölunda 1.49 – 2.45 :expekt:

Djurgårdens IF – Brynäs IF

Kanske var ledningen i DIF smartare än vad folk tror när klubben valde Brynäs. DIF har haft det trögt mot Brynäs och därför är en automatiskt skärpning en nödvändighet. Brynäs har två backar borta sedan länge och ganska nyligen försvann Niclas Andersén.

Men klubbwn har levererat utan de här spelarna och är vana – problem kan eventuellt infinna sig om Brynäs måste spela långa sekvenser. DIF:s första femma är en stor del av nyckeln till framgång. Får Brynäs bort Nilson – Ölvestad – Ottosson så är mycket vunnit. Hur Niklas Czarnecki i Brynäs matchar/coachar sitt lag blir därför helt avgörande.

Detta plus målvaktkampen. Jag tror inte att skillnaden mellan Markström och Wesslau är så stor som vissa vill göra gällande.Tips: DIF vinner med 4 – 3 i matcher . Bredare trupp och högre fart avgör.

Odds att gå vidare: Djurgården – Brynäs 1.38 – 2.80 :expekt:

Skellefteå AIK – Färjestads BK

Skellefteå AIK är ett ?lag? som arbetar stenhårt i varje byte. Hög press och hård skridskoåkning gör det svårspelat. Många spelare lärde sig mycket redan ifjol och jag har på känn att slutspelshockey passar SAIK.

FBK är inte vad det var för 12 månader sedan. De interna kraven som är så viktiga tror jag inte finns som tidigare. Vem ska sätta press på Dick Axelsson alternativt Dragan Umcevic?

Jörgen Jönsson har en viktig roll i att lära ut hur man vinner en kvartsfinalserie. Tips: Skellefteå AIK vinner med 4 – 2 för att man helt enkel har mer djävlar-anamma i sig.

Odds att gå vidare: Skellefteå – Färjestad 1.85 – 1.85 :expekt:

Spela på slutspelet på Expekt!