Norge skrällde mot Finland

I grupp C var det skrällarnas afton under måndagen. Finland var storfavoriter mot Norge och vann visserligen matchen med 3-2, men Norge fick ändå med sig en viktig poäng då man tog matchen till förlängning. I den första perioden föll fyra mål. Jussi Jokkinen gav Finland ledningen i powerplay, Morten Ask kvitterade, Ville Peltonen sköt 2-1 i ett nytt powerplay och Anders Bastiansen prickade in 2-2 strax innan periodpausen. Därefter följde två mållösa perioder innan ett pressat Finland till slut kunde avgöra i förlängningen, målskytt Tuomo Ruutu. Norges poäng var dock inte den enda skrällen under gårdagen. Även Tyskland överraskade stort genom att besegra Slovakien med 4-2. I Sveriges grupp slog Schweiz tillbaka Vitryssland med 2-1.

Skribent: Johan