Nya framgångar i skidskyttet

Idag fick vi ytterligare en sensationell svensk högt upp resultatlistorna. David Ekholm placerade sig som femma i dagens distanslopp. Vem som vann loppet? Björndalen såklart, som nu också blev större en vår svenska stjärna Ingmar Stenmark.

30 åriga David Ekholm gjorde en bragdartad insats när han inför sista skjutningen låg fyra och sköt fullt. Ekholm hade guldvittring men orkade inte hela vägen in till mål. Han tappade mot de övriga och hamnade tillslut 26 sekunder efter suveräne Ole Einar Björndalen. Som kul kuriosa kan det nämnas att Ekholm bara var med som reserv då Ferry och Bergman valde att stå över loppet.

Björndalen blev i och med dagens seger större än vår alldeles egen Ingmar Stenmark. Eftersom skidskyttarna får tillgodoräkna sig VM-loppen i världscupen har Björndalen nu 87 segrar vilket är en mer än Stenmark. Trea på listan ligger österrikiskan Annemarie Moser-Pröll på 62 segrar, 25 efter Björndalen…

Övriga nyheter från Skidskyttet är av den mer tråkiga karaktären då den ryska dopingskandalen forsätter gäcka det svenska landslaget som innan VM uttalade sig om hur illa de tyckte om ryssarnas beteende. Nu är olika tävlande i det svenska laget hotade från diverse håll. Även den svenske kapten Wolfgang Pichler är i blåsväder när den ryske storskytten Maksim Tjudov nu kräver en ursäkt av svensken. Såpan rullar vidare och vi får se hur den slutar.

Skribent: Stefan

Stefan Knutsson heter jag och är 25 år gammal. Spelar på hobbynivå och har börjat intressera mig allt mer för sport och spel. Lägger några vad i veckan och spelar på hobbynivå. Har en magisterexamen i ekonomi med inriktning mot logistik och tog den vid Växjö universitet. Bor idag i Växjö med min sambo och arbetar på ett IT-företag i Karlskrona.

Skriven den 17 februari, 2009